Novice

Ribničani dobili derbi 3. kola Lige NLB

Trebanjska zasedba je na derbiju tretjega kola Lige NLB tesno priznala premoč Ribnici z izidom 23:26 (11:17), vendar po slabšem prvem polčasu prikazala pravi obraz in se v drugem enakovredno kosala s tekmecem.

V derbiju tretjega kola Lige NLB, ki so ga prenašale celo Sport Klub Slovenija 1, Sport Klub Hrvaška 4 in Sport Klub Srbija 4, sta se na Dolenjskem pomerila trebanjski Trimo in Riko Ribnica. Občinstvo si je lahko ogledalo zanimiv in atraktiven rokomet, katerega so boljše odigrali ribniški fantje in se veselili pomembne zmage v Trebnjem.

V drugem delu korak do presenečenja

Domačini so v tekmo krenili odločno in z željo po novih točkah prikazali agresivno igro v obrambi. Sledile so napake Ribničanov, ki pa jih Trebanjci niso izkoristili in tako po neuspešnih poizkusih ponudili možnost gostom, da povedejo s 7:9. Sledila je boljša igra gostujoče ekipe, ki je stopnjevala vodstvo in v 22. minuti vodila za +5 (8:13). Trebanjci do konca polčasa nikakor niso mogli znižati zaostanka in ob odmoru zaostajali z 11:17.

V drugem delu so gostje sprva diktirali tempo, a po vodstvu z 12:18, se je prednost le še manjšala. Gostitelji so tako zaživeli igro in se z golom Seferovića v 36. minuti približali na vsega 16:18. Sledila je zares napeta in razburljiva končnica, v kateri so več sreče vendarle imeli Ribničani in dobili tekmo s 23:26.

»Čestitam ekipi Ribnice za zmago. Mogoče smo imeli danes preveliko željo po zmagi, a v prvem delu z nekaj tehničnimi napakami izgoreli. Tekmec je bil boljši. Sigurno smo drugi polčas poskušali vse narediti za točke, vendar nam je kakšen korak ali dva zmanjkalo za slavje. Na koncu spet sreča ni bila na naši strani. Čestitam svojim fantom za borbo, ki je ne morem očitati,« je spregovoril trener Ivan Vajdl.

»V prvem polčasu smo pokazali svoj pravi obraz in tekmeca tudi nadigrali v vseh segmentih igre. Muči me, da vsako tekmo doživimo nek rahli padec, ampak verjamem, da lahko skozi sezono to odpravimo. Rad bi se zahvalil vsem našim navijačem za izjemno veliko podporo. Zmago pa smo posvetili Ristu,« je po dvoboju dejal ribniški ostrostrelec Gašper Horvat.

Igralec tekme: Nebojša Bojić (RD Riko Ribnica)

Liga NLB, 3. krog:
Petek, 20. septembra, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):
RK Trimo Trebnje – RD Riko Ribnica 23:26 (11:17)
RK Trimo Trebnje: Tomić 13 obramb, Brana; Rašo 2, Didovič 2, Seferović, Dobovičnik, Hamidović 7, Kotar 1, Kmet, Udovič 4, Sašek, Šešić 2, Grbić 1, Redek, Horžen, Cirar 3; Trener: Ivan Vajdl.

 

MRK Krka Novo mesto – RD Koper

Sobota, 21. septembra, ob 18.00:
RK Maribor Branik – RK Gorenje Velenje

Ob 19.00:
MRD Dobova – RK Jeruzalem Ormož

Ob 19.30:
RD Butan Plin Izola – RK Slovenj Gradec

Že odigrano:
RD Urbanscape Loka – RK Celje Pivovarna Laško 21:32 (11:14)