Novice

Prva zmaga v končnici proti sosedom in neposrednim tekmecem

Sobota, 20.4.2013;  Rokometaši Trima smo dosegli prvo zmago v končnici. Premagali smo Krko v gosteh in se približali končnemu 5. mestu na lestvici.

MRK Krka : RK Trimo Trebnje   24 : 26 (11:11)

MRK Krka: Vrbinc, Jurečič 3, Flajs 1, Leban, Lavrič 1, Didovič, Okleščen 2, Erčulj, Fink 2, Štangelj, Irman, Svetelšek 10(1), Jakše, Papež 2, Cvikl 3, Klobčar.

RK Trimo Trebnje: Korelec 3, Femec, Radelj 6(2), Paladin, Ratajec 4, Čeh, Ferlin (15 obr), Skol, Sušin 3, Saje, Florjančič 2, Rokavec, Skube 6(3), Grandovec 1, Alberto Garcia, Brana.

 Tekma se je začela zelo izenačeno, obe ekipi se nista mogli odlepiti več kot na gol razlike. Bilo je prisotno tudi nekaj napak oziroma dobrih obramb obeh vratarjev. V 16. minuti je domačinom uspelo pobegniti na +2 (9:7), a le za kratek čas. Trimo je Krko ujel in zopet se je začela tekma gol za gol. Trimo ni uspel izkoristiti nekaj lepih priložnosti (skupaj do polčasa 6 stoprocentnih priložnosti), tako da se je polčas končal neodločeno.

Tudi v nadaljevanju smo gledali podobno sliko, a tokrat je bil Trimo tisti, ki je narekoval rezultat. Vedno smo povedli za gol, domačini pa so nas lovili. Nikakor se nismo uspeli odlepiti, do 40. minute je bil rezultat 16:16. Nato smo le uspeli realizirati igralca več in razlika je narastla (17:21). Tudi minuta odmora domačinov ni zalegla, Trimo je plul v mirne vode. Razlika je narasla na velikih +6 (18:24) v 52. minuti in izgledalo je, da je tekma rešena. A ni bilo čisto tako. Par napak in pomanjkanje koncentracije in Krka je z delnim izidom 4:0 prišla zgolj na -2. Tekma se je odprla, a smo bili dovolj modri, da smo še pravi čas obrnili zadevo. Minuto in pol pred koncem smo povedli za 3 in tekma je bila odločena. Trimo je zasluženo zmagal, saj Krka v drugem polčasu ni niti enkrat vodila. Tako smo bližje osvojitvi končnega 5. mesta, torej mesta, ki ga branimo prav pred Krko.

Naslednjo tekmo bomo odigrali v petek, 26. 4., proti državnim prvakom Gorenja v Velenju.

RK Trimo Trebnje