Novice

FOTO: Premagali tudi Krško

Sobota, 15.2.2014; Tudi v tretji tekmi nadaljevanja prvenstva smo rokometaši Trima zmagali. Boljši smo bili od rokometašev Krškega in potrdili visoko uvrstitev.

RK Trimo Trebnje : RK Krško   30 : 28 (17 : 12)

RK Trimo Trebnje: Femec, Radelj 2, Murčehajič, Ratajec 3, Ferlin (14 obr), Skol, Kotar, Sušin 7, Saje, Rojc 5, Udovič 2, Ferkulj 3, Grandovec T. 1, Florjančič 7, Brana, Urbič.

RK Krško: Miklavčič 5, Dimc, Jazbec 1, Dular, Ban, Cerjak, Sobotič, Žitnik, Kučič 6, Polutnik, Kastelic, Majerle, Čanžar 9, Koprivc 4, Zoran 2, Omerzel 1.

Rokometaši Trima smo tudi v tretji tekmi nadaljevanja zmagali. Po vodstvu Krškega z 1:0 smo nato celo tekmo vodili in narekovali ritem igre. Kmalu smo povedli za 4 (7:3), nato menjali polovico prve postave. To so gostje izkoristili in se približali na dva zadetka zaostanka (9:7), a smo do polčasa stvari zopet postavili na svoje mesto in povedli za 5 (17:12).

Tudi drugi polčas smo začeli v malce drugačni postavi. Odlični Ferlin, ki je imel v prvem polčasu 12 obramb, je obsedel na klopi, priložnost je dobil Brana. Vse skozi smo vodili nekaj zadetkov, največ za 6, a Krško se ni predajalo. Izkoriščali so naše napake in se počasi približevali. A več kot na dva gola minusa niso prišli. Bili pa so dovolj blizu, da smo morali zopet igrati s prvo postavo, na gol se je vrnil tudi Ferlin. V zadnjih petih minutah je branil sedemmetrovko in protinapad in s tem onemogočil goste, da se povsem približajo. Na koncu smo zasluženo zmagali in vpisali novi par točk.

Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič povedal: “Na koncu mislim, da smo zasluženo zmagali. Vodili smo praktično celo tekmo. Da je prišlo do padca v igri je posledica mojega vodenja tekme. To ni bilo stoprocentno osredotočeno na zmago, ampak tudi na preizušanje igralcev, ki drugače manj igrajo. Glavna naloga je sicer bila zmagati, a želel sem igrati z več igralci kot ponavadi. Za zadnji krog in pa predvsem za finalni turnir pokala moramo razširiti igralsko bazo, če hočemo biti konkurenčni”.

RK Trimo Trebnje