Novice

Foto in video: Premagali neugodno Dobovo

Sobota, 24.9.2016; Rokometaši Trima smo uspeli premagati neugodno in žilavo Dobovo. To nam je uspelo z potrpežljivo igro čez celo srečanje.

RK Trimo Trebnje : RD Dobova  29 : 26 (16:14)

gledalcev: 350

RK Trimo Trebnje: Djurdjevič 2, Florjančič, Grojzdek, Skol 8(4), Kotar 3, Sikošek Pelko, Repar, Udovič 7, sašek 2, Željko 2, Grandovec M., Mlakar 2, Grandovec T. 3, Mikec, Brana (9 obr), Urbič (7 obr).

RD Dobova: Miklavčič 8, Zafran, Humek, Seferović 4(2), Toporišič, Hardović 2, Prezelj, Supančič, Koprivc 1, Kučič, Cigler, Smojver, Hotko 11(2), Blaževič.

Tekma se je začela enakovredno, v rahli prednosti so bili celo gostje. Po začetnem vodstvu 2:1 in 3:2 so pobudo prevzeli igralci Dobove. Vodili so za gol, mi pa smo jih lovili. Naredili smo nekaj napak v obrambi in gostom dovolili relativno lahke zadetke. Ko smo uspeli povesti z 7:6, je Dobova odgovorila z delnim izidom 3:0 in preobrnila rezultat (7:9, 18. min). Trudili smo jih ujeti, kar nam je uspevalo, a po novih manjših napakah smo  gostom še vedno puščali iniciativo. Dobova je v 25. min vodila 13:11, do konca polčasa pa smo le uspeli najti formulo, tako v obrambi kot napadu. Tako smo z zvokom sirene polčas zaključili z +2.

Drugi polčas smo odlično začeli in povedli za 4 (18:14). Imeli smo protinapad za +5, a zgrešili. Tako smo gostom sami zopet dovolili priključek (18:16). Od tu naprej smo dolili za največ 4, najmanj za 2 zadetka. A gostov dokončno nismo uspeli streti. Vedno znova so se vračali v igro, bodisi zaradi naših napak (zicerji, 7m, …) bodisi zaradi dobre igre gostov. V 56. minuti so uspeli znižati izid na 27:25, a zadnje minute smo odigrali zelo zbrano in nismo dovolili presenečenja. Dobro minuto pred koncem smo povedli za 4 in tekma je bila odločena. Videli smo dobro predstavo, gostje so se predstavili v lepi luči, mi pa smo na koncu le zasluženo zmagali. Prispevek so dali vsi igralci, tako tisti, ki so zadevali kot tisti, ki so v obrambi opravili krvavo delo.

Izjave po tekmi si lahko ogledate spodaj.

img_9141

RK Trimo Trebnje