Novice

Preko Ormoža zanesljivo do napredovanja v pokalu Slovenije

Trebanjski rokometaši so se od svojih navijačev na zadnji domači tekmi v tem koledarskem letu poslovili z zmago in v pokalu Slovenije premagali Jeruzalem Ormož z rezultatom 31:22 (18:10).

Rokometaši Trima so prejšnji petek gostovali v Ribnici in bili primorani priznati premoč domače zasedbe, ki se je veselila dveh točk po izteku igralnega časa z golom Vujačića. A časa za obžalovanje ni bilo, saj je pred Trebanjci izjemno naporen vikend. Danes je bila na sporedu tekma z Ormožem, v soboto pa sled še zadnje gostovanje pred zimskim premorom v Izoli.

V šestnajstini finala slovenskega rokometnega pokala so pred domačo publiko gostili Jeruzalem Ormož in ga z odliko premagali ter se prebili med najboljših šestnajst ekip v pokalnem tekmovanju

Proti Vinarjem do zanesljive zmage

Trebanjski levi so prvo pokalno tekmo v letošnji sezoni začeli obetavno in hitro zavladali na parketu. Po golu Hamidovića v 8. minuti so vodili s 5:2 in prednost zanesljivo stopnjevali. V drugi polovici prvega polčasa je trebanjsko ekipo do višje prednosti z nekaj obrambami popeljal Aleksandar Tomić. Gostje niso uspeli diktirati trebanjskemu tempu, ki je ob odmoru vodil z 18:10.

V drugem delu bistvene spremembe publika ni videla. Trener Ivan Vajdl je v nadaljevanju ponudil priložnost še nekaterim mlajšim igralcem, srečanje pa se je v trebanjsko korist končalo z 31:22.

»Ne glede na to, s kakšno postavo je Ormož prišel v Trebnje, smo se v garderobi dogovorili, da tekmo vzamemo resno kot pripravo na sobotno tekmo proti Izoli. Predvsem prvi polčas je bila disciplina v obrambi na nivoju, tako da smo si priigrali nekaj zadetkov prednosti. V drugem polčasu pa je tudi zaradi veliko rotacij padla zbranost, a zmaga ni bila nikoli vprašljiva. Hvala navijačem in se vidimo v Izoli,« je po tekmi dejal kapetan Trebanjcev Uroš Udovič.

1/16 FINALA POKALA SLOVENIJE:
Sreda, 18. decembra, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):
RK Trimo Trebnje
– RK Jeruzalem Ormož 31:22 (18:10)
RK Trimo Trebnje:
Tomić 9 obramb (1 zadetek), Brana 2 obrambi; Hamidović 7 (3), Redek 4, Dobovičnik 3, Rašo 3 (1), Kotar 2, Horžen 2, Cirar 2, Didovič 2, Šešić 1, Seferović 1, Kmet 1, Grbić 1, Udovič 1, Sašek; Trener: Ivan Vajdl.

RK Jeruzalem Ormož: Zemljič, Balent; Krabonja 6 (1), Lukman 6, Sovič 4, Cvetko 3, Šoštarič 2, Ciglar 1, Fergola, Škrinjar, Hebar, Šulek, Kovačec, Voljč; Trener: Saša Prapotnik.