Novice

Pred začetkom sezone 2015/2016

Petek, 4.9.2015

Pred člansko ekipo RK Trimo Trebnje je prva tekma 1.NLB Leasing lige za moške. “Trimovci” odhajamo na “vroč” teren v Koper, k novemu prvoligašu. Število ekip v ligi ostaja enako, tj. 14, sprememba v letošnji sezoni pa je končnica za prvaka, v katero se bo  zopet uvrstilo najboljših šest ekip iz rednega dela. Točke iz prvega dela se prenašajo naprej, tekmeci pa se bodo za prvaka borili po sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh. Misli  pred začetkom sezone sta strnila najizkušenejša igralca v klubu, novi kapetan Jure Sušin in Tevž Grandovec.

sušJure Sušin

“Začenja se nova sezona, ki bo verjetno težja v primerjavi z lansko in mislim, da bo tudi letos v sredini lestvice precej izenačeno. Sistem končnice za prvaka šestih ekip se mi zdi boljši od lanskega in za nas je tudi letos velik izziv uvrstitev med prvih šest ekip. Glede na lansko sezono smo ostali brez štirih pomembnih igralcev, v pripravljalnem obdobju pa smo imeli tudi precej problemov s poškodbami, zato je težje govoriti o pričakovanjih za novo sezono. Naš cilj bo kot doslej doma premagati vsakogar in na gostujočih tekmah narediti čim manj ti.  kiksov. V soboto nas čaka že prvi preizkus v Kopru, z novinci v prvi ligi, okrepili so se z nekaj dobrimi igralci in imajo zagotovo tudi visoka pričakovanja. Na domačih tekmah pa seveda upamo  na čim večjo podporo s tribun in čim več zmag, da ponovimo lansko uspešno sezono.”tevž

Tevž Grandovec

“Pred letošnjo sezono smo zamenjali kar nekaj igralcev, zato smo se tudi dobili nekoliko prej kot običajno. Najtežji del sezone je za nami. Mislim, da so kondicijske priprave uspele po načrtih, medtem ko v tehnično-taktičnem smislu še nekoliko “šepamo”, saj praktično še nismo trenirali oz. igrali v popolni zasedbi. Odigrali smo dovolj pripravljalnih tekem, da smo ugotovili, da bo letos vsaka tekma poglavje zase in ne bo prostora za kakršnekoli kalkulacije ali podcenjevanje. Verjamem govoricam, da bo letošnja liga zelo izenačena, tu bo 9, 10 ekip, ki lahko premaga katerokoli, zato bo vsaka tekma derbi. Naš cilj je, da gremo na vsako tekmo borbeno, kot da je naša zadnja. Zbranost in disciplina pa bosta ključa za naš uspeh. Kam nas bo to pripeljalo, bomo videli konec aprila, vsekakor pa si želimo v zgornjo polovico uvrščenih. Želimo ustvariti tudi kemijo v moštvu, ki bi privabila še več domačih navijačev in jim dokazala, da smo vredni njihovega ogleda in navijanja. Vsi že nastrpno pričakujemo začetek prvenstva. Vemo, da so prve ligaške tekme vedno nepredvidljive, tudi priprava na prvega nasprotnika ni vedno na najvišjem nivoju, saj primanjkuje informacij. V prvem krogu nas, po mojem mnenju, čaka najtežja možna tekma, odhajamo na gostovanje k povratnikom v prvo ligo in najbrž najbolj motivarni ekipi v začetku sezone. Tudi njihovi navijači so motivirani zato lahko pričakujemo polno dvorano in glasno navijanje. Tega se ne bojimo in imamo svoje načrte, osredotočamo se le nase in na svojo igro. Če bomo dali vse od sebe in bomo 130-procentno pri stvari, si ne bomo imeli kaj očitati. Kaj bo to prineslo, bomo pa videli.”

RK Trimo Trebnje