Novice

Prava srhljivka v Trebnjem, zmaga v zadnji sekundi

Nedelja, 27.9.2015; Rokometaši Trima smo po dramatični končnici uspeli v zadnji sekundi premagati odlično Ribnico. Skol z zvokom sirene odločil derbi.

RK Trimo Trebnje : RD Riko Ribnica   29 : 28 (14:15)

RK Trimo Trebnje: Djurdjevič 6, Florjančič 2, Murčehajič, Vencelj, Skol 13(7), Kotar 1, Sušin 3, Željko, Udovič, Sašek 1, Pernovšek, Grandovec M., Mlakar, Grandovec T. 3, Brana (8 obr), Urbič (3 obr).

RD Riko Ribnica: Leban 6(1), Fink 1, Atanasov, Kljun, Grebenc 5, Abrahamsberg 1, Skušek 5(2), Knavs, Pucelj 5, Pahulje, Nosan 5, Klarič, Perovšek, Batinič, Košmrlj.

Tekma je upravičila sloves derbija. Odlična in napeta predstava, polna dvorana brez incidentov. Prava propaganda za rokomet. Na koncu spretnejši in srečnejši domačini, športno bi si točko zaslužili tudi gostje.

Tekmo smo bolje odprli in povedli 2:0. To razliko smo držali kar nekaj časa, nato pa se je Ribnici uspelo priključiti. Ujeli so nas in tudi povedli (7:8). Nato se je igralo gol za gol, nobena ekipa ni popuščala za milimeter. Rahlo so bili v prednosti gostje, Trimo pa je uspel povesti 12:11. Ribnica se je vrnila in povedla celo za 2 (13:15). Do polčasa smo se jim približali, zadnji napad pa žal nismo izkoristili. Obetal se je razburljiv drugi polčas.

Le-tega so bolje odprli gostje in povedli za 3 (14:17). Vseskozi smo se trudili približati, a razlika je bila vedno 2 do 3 zadetke za goste. Nepopustljivost nas je pripeljala do izenačenja na 21 in tekma je bila zopet odprta. Nato je Ribnica zopet povedla, mi pa smo ostali brez 2 igralcev. To so gostje uspešno izkoriščali in v 49. minuti povedli za velike 4 zadetke (22:26). Tekma se je zdela izgubljena. Minuta odmora nas je zbrala, uspeli smo se zopet približati. Tri minute do konca smo uspeli izenačiti (27:27). Ribnica je zopet povedla, a sledil je hiter odgovor. V zadnjo minuto smo prišli poravnani, napad je imela Ribnica. Odlična obramba z Brano na čelu ni dovolila zadetka, dobili smo žogo. Do konca je bilo še 25 sekund. Vzeli smo minuto odmora in se pripravili na zadnji napad. Le-tega so Ribničani prav tako dobro ubranili. Imeli smo devetmetrovko in 3 sekunde do konca. Žogo je dobil Skol ter z natančnim strelom od vratnice zadel za zmago. Veselje se je začelo.

Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič izjavil: “Zmage sem si želel bolj kot vse na svetu, a realno je nisem pričakoval. Imeli smo tudi srečo, a smo jo znali izkoristiti. V prvem polčasu je odlično odigral Djurdjevič, na koncu pa so vsi odigrali odlično obrambo, tekmo pa je rešil Skol z zadnjim strelom in dobrim izvajanjem sedemmetrovk. Očitno nam je še ostalo nekaj zmagovalne mentalitete, a čaka nas še ogromno dela. Taka zmaga ti prinese psihološko stabilnost, hkrati pa obvezo po novih podobnih predstavah. Hvala tudi publiki, ki nas je na koncu ponesla do zmage.”

Video zadnjega zadetka si lahko ogledate tukaj.

IMG_4708

RK Trimo Trebnje