Novice

Povzetek svetovnega prvenstva skozi oči Matica Kotarja

Matic Kotar je za spletno stran RK Trimo Trebnje na kratko opisal dogajanje na preteklem svetovnem prvenstvu v rokometu do 21 let, ki je potekalo v Alžiriji.

“Z zmago na kvalifikacijskem turnirju na Slovaškem smo se uvrstili na svetovno prvenstvo v rokometu do 21 let, ki je potekalo od 18. do 31. julija. Zaradi različnih razlogov z nami niso odpotovali Blaž Janc, Jaka Malus, Darko Stojnić in Matic Grošelj, ki so bili do tedaj pomembni členi te reprezentance. Vsi ostali smo odpotovali v Alžirijo z željo, da naredimo čim boljši rezultat, ter da pokažemo, da tudi brez omenjenih igralcev znamo igrati rokomet na zelo visoki ravni.
To smo pokazali že na prvi tekmi proti Dancem (kasnejši svetovni podprvaki), katero smo dobili z rezultatom 33:30.  Po dobrem startu v prvenstvo, ko smo vsem (tudi sebi) pokazali, da znamo igrati rokomet, je prišla tekma s Katarjem. Tudi Katarci so “padli”, z rezultatom 31:23 in tu je bila tekma s favoritom prvenstva, zvezdniško ekipo Francije. Začeli smo samozavestno in bolje od Francozov, a so nas ti do polčasa ujeli (12:12). Drugi polčas so bolje začeli Francozi in kmalu povedli in držali niti igre v svojih rokah do 50.minute, ko se je začel preobrat. Iz -5 smo prišli do izenačenja in imeli celo napad za zmago, a se nam atraktivna akcija s “cepelinom” ni izšla in ostalo je pri rezultatu 21:21. To nam je dalo še dodatnih moči in samozavesti, tako da smo v naslednjih dneh premagali tudi Egipt (28:23). Na sporedu je bila še zadnja tekma v “skupini smrti”. Premagali smo Švedsko z 31:28 in tako zaključili skupinske boje brez poraza, na odličnem drugem mestu.

Po dnevu premora je sledila tekma 1/8 finala proti sosedom Madžarom. Izenačena tekma je vodila v podaljške, kjer pa smo žal potegnili krajši konec iz izpadli iz boja za tako (potiho) željeno medaljo. Svet se je za par minut v naših glavah ustavil. Vendar je bilo treba športno priznati poraz in se hitro zbrati, saj nas je takoj naslednji dan čakala tekma za 9. mesto z večnimi rivali Hrvati, ki smo si jo zelo želeli dobiti in na koncu končati pred njimi, kar nam je z rezultatom 33:26 tudi uspelo.”

Kljub nesrečnemu porazu v osmini finala, čestitke Maticu in reprezentanci do 21 let.

IMG_0004 IMG_0003 IMG_0002 IMG_0001