Novice

Poraz Trima v Mariboru

Sobota, 18.5.2013; Rokometaši Trima so izgubili tekmo v Mariboru. Domači igralci so zasluženo zmagali, v petek pa v zadnji tekmi igramo za 5. mesto.

RK Maribor: Čudić 3 obrambe, Pešić 15 obramb(1x7m); Štefanič, Mirković 7, Tarabochia 9(7m-1/1), Svalina, Oštir, Špende 1, Razgor 3(7m-1/1), Pučnik 2, Zarabec 5(7m-2/2), Šoštarič, Kleč 2, Sok 1, Šimič 1, Mlakar 1.

RK Trimo Trebnje: Ferlin 7 obramb, Saje 1 obramba, Brana; Korelec 1, Femec 2, Radelj 3, Paladin, Ratajec, Skol 1, Sušin 7(7m-3/3), Florjančič 2, Rojc, Zoran, Grandovec M., Skube 3(7m-3/2), Grandovec T. 1.

Tekma v Mariboru bi domačinom že lahko prinesla končno 3. mesto, zato je bila njihova motivacija na vrhuncu. Po drugi strani oslabljeni Trimo ni bil dovolj motiviran, da bi lahko zaustavil Mariborčane. Že v začetku tekme so domačini povedli in ustvarili varno razliko. Trimo je sicer poizkušal na vse načine, a enostavno ni bilo dovolj razpoloženih igralcev. Predvsem je šepal napad, kjer smo dovolili domačemu vratarju Pešiću, da je branil nemogoče. V obrambi je bilo premalo žara in preveč napak, nikakor nismo uspeli najti prave sedmerke. Vse do polčasa smo se lovili, poizušali z menjavo obramb, a ni šlo. Tako smo si že do polčasa uspeli pridelati velik zaostanek, ki ga praktično nismo več mogli nadoknaditi.

Drugi polčas se je podobno začel, a igrali smo le malo bolje. Ko pa se je kmalu rahlo poškodoval še najboljši igralec Staš Skube, je bilo konec vsakega upanja na preobrat. Tako so igrali praktično rezervni igralci, ki so v napadu na trenutke še parirali, v obrambi pa ni in ni šlo (le ena izključitev v celem srečanju). Rezultat se je gibal okrog minus 1o, Mariborčani so bili boljši nasprotnik. Do konca smo zato dokaj umirjeno gledali, kaj zmorejo nekateri igralci, ki bodo malo več igrali naslednjo sezono. Tekma se je končala na končnih minus 12, kar je bilo na prikazano kar realno. Poznala se je odsotnost Španca Alberta Garcie (že odpotoval domov) ter neigranje Paladina in Skubeta.

Tako nam preostaja še zadnja tekma v letošnji sezoni, ko bomo v petek gostili ekipo MRK Krka. Tekma bo vse prej kot revialna, zmagovalec bo osvojil končno 5. mesto. Ob enem pa bo to zadnja tekma za Staša Skubeta, Uroša Paladina ter pomočnika trenerja Sašota Barleta in trenerja Ivana Vajdla. Zato vabimo vse navijače, da se od njih poslovimo tako kot se spodobi. Tekma se bo odigrala ob 20h v dvorani OŠ Trebnje.

RK Trimo Trebnje