Novice

Polfinalna tekma Pokala Slovenije s Koprom

Četrtek, 14.4.2016

V soboto in nedeljo, od 16.4. do 17.4. 2016, se bo v Ribnici odvijal finalni turnir Pokala Slovenije. Polfinalna para sta RK Trimo Trebnje – RD Koper 2013 in RK Celje Pivovarna Laško – RD Riko Ribnica. Zmagovalca obeh tekem se bosta nato naslednji dan pomerila v velikem finalu, med ko se bosta poraženca potegovala za 3. mesto. Seveda tudi Trebanjci nismo brez možnosti, o pričakovanjih na turnirju pa smo povprašali tudi trenerja Romana Šavriča, kapetana Jureta Sušina in Tevža Grandovca.

12360235_1634023376852325_3607089693563179069_nRoman Šavrič: “Veseli smo, da smo drugič v treh letih na finalnem turnirju pokala. Uvrstitev na finalni turnir je za nas obliž na rano slabše sezone. Na turnirju želimo biti konkurenčni in v dveh dneh pokazati dobri tekmi. Na papirju je za nas rezervirano 4. mesto, mi pa bomo poizkušali pokazati, da je teorija nekaj, praksa pa lahko nekaj drugega.”

suša2Jure Sušin: “Pred nami je vrhunec sezone in priložnost, da malo popravimo slabši vtis ligaškega dela sezone. Mislim, da kljub slabši letošnji formi, nismo v vlogi “outsajderja” in da lahko v polfinalu resno konkuriramo Kopru, ki je favorit in ima za sabo zelo dober del sezone. Priprave na polfinalno tekmo potekajo dobro, kjub temu, da večino časa nismo bili kompletni.  Zavedamo se, da bo za zmago ključna čvrsta obramba, s čim več prekrški in razpoloženim vratarjem. V napadu bomo morali igrati strpno in izkoriščati priigrane priložnosti, upamo pa tudi na podporo s tribun. Kljub izidu bomo tudi v nedeljo za zmago dali vse od sebe, igranje v finalu pa bi bil seveda izjemen uspeh.”

tevž2 Tevž Grandovec:Glede na pretekla leta smo v letošnji sezoni nekoliko padli po ligaški lestvici, vendar z uvrstitvijo na zaključni turnir na nek način “rešili” sezono. Ob dobri predstavi, pa bi bil za marsikoga od nas to lahko tudi uspeh kariere. Položaj na ligaški lestvici nas zagotovo ne postavlja v vlogo favorita, vendar nikakor se v naprej ne predajamo. Mogoče nam to celo bolj ustreza. Vemo, da znamo igrati rokomet, na nas pa je, da to tudi dokažemo. Borili se bomo do zadnje sekunde, potem pa bomo videli kam nas bo to pripeljalo. Naj zmaga boljši. Želimo si tudi, da nas pride spodbujati čim več naših navijačev, zato jih vljudno vabimo.”

RK Trimo Trebnje