Novice

Poizkušali presenetiti Maribor, a ni uspelo

Nedelja, 15.11.2015; Rokometaši Trima smo odigrali tekmo z Mariborom. Po tem, ko smo jim večino tekme dihali za ovratnik, nam v končnici tekme ni uspelo obrniti v našo korist.

RK Trimo Trebnje : RK Maribor   20 : 26 (9:11)

RK Trimo Trebnje: Djurdjevič, Florjanič 4(1), Murčehajič, Vencelj, Skol 5(3), Kotar 4, Sušin, Sašek 2, Pernovšek, Grandovec M., Mlakar, Grandovec T. 5, Mikec, Brana (5 obr, 1  7m), Urbič (5 obr, 1  7m).

RK Maribor: Cingesar 1, Žmavc, Kaleb 5, Špelić, Jamnik 6, Poklar 5, Čudić, Mijušković, Hrastnik 4, Fidel, Špende 2, Verdinek 2, Čagalj, Štrumpfl, Mišković 1, Kastelic.

Tekmo so bolje odprli gostje in povedli z 1:4. Nato smo jih ves čas lovili, a dokončnega priključka nismo dočakali. Prednost Mariborčanov je bila med dvema in tremi goli. Obramba je bila boljši del, v napadu pa smo naredili kar nekaj napak. Te napake so nas stale priključka ali celo vodstva. Malo pred polčasom smo se približali na zadetek zaostanka. Ko smo že mislili, da smo obranili (po dobri obrambi Urbiča) zadnji napad, so gostje po sreči odbito žogo spravili nazaj v igro in z zvokom sirene zadeli za +2.

Tudi drugi polčas se je začel podobno kot prvi. Mariborčani so imeli pobudo in povedli za 4 zadetke. To prednost so držali, mi pa smo imeli tudi nekaj smole z zgrešenimi streli. Nikakor nismo uspeli ujeti priključka, tudi po dobrih obrambah smo nekaj golov prejeli iz odbitih žog. Sredi polčasa je imel Maribor največjo prednost, vodili so za 5 zadetkov (15:20). Tekma je bila videti izgubljena. A uspeli smo ujeti svoj ritem in se uspeli z delnim izidom 5:1 približati le na zadetek zaostanka (20:21, 52. minuta). Nato pa smo imeli smolo in zgrešili tri strele, ki bi lahko pomenili zasuk v tekmi. Po zgrešenih strelih nas je Maribor kaznoval in zopet ušel, tokrat na +3. V zadnjih minutah smo poizkušali z obrambo 4:2 obrniti tekmo, a nam ni uspelo. Na koncu smo izgubili za 6 zadetkov, kar ni najbolj realno, zmaga pa je zasluženo odšla v Maribor. Ekipa je dala vse od sebe, želeli smo si kaj več, a realno v tem trenutku tega ne moremo storiti.

IMG_4899

RK Trimo Trebnje