Novice

Po silovitem začetku Trimo zasluženo do nove zmage

Petek, 15.11.2013; Trimo je po sanjskem odprtju tekme, ko je povedel z 7:0 praktično že odločil tekmo. Vodli smo od začetka do konca in zasluženo slavili.

RK Trimo Trebnje : RK SVIŠ    24 : 18 (15:8)

RK Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Radelj 5, Murčehajič 1, Ratajec 5(2), Čeh, Ferlin (18 obr), Skol, Sušin, Saje, Rojc, 3, Kristan, Ferkulj 3, Grandovec T. 1, Florjančič 7, Brana;

RK SVIŠ: Marjanovič, Polak, Potokar, Zidar, Zavodnik, Muhovec, Medved, Stopar S. 1, Pekolj 4, Bučar, Kalabič 2, Slapničar, Marinčič 2, Sašek 3, Stopar G. 6(2), Sendelbah;

Trimo je imel kar nekaj težav s poškodbami pred začetkom tekme. Sušin si je pred tednom dni izpahnil prst, Korelca mučijo tetive, Udoviča pa prepone, tako da praktično cel teden niso opravili kvalitetnega treninga.

A moštveni duh je bil izjemno močan. Sušin je stisnil zobe in igral samo v obrambi, ki je bila na začetku granitna. Trimo je odprl tekmo z izidom 7:0. SVIŠ ni zabijal niti iz sedemmetrovke niti iz ostalih položajev, Trimu je uspevalo praktično vse. Povedli smo z 12:3 in izgledalo je, da je tekma dobljena že sredi prvega polčasa. Lepo popolnjena tribuna (veliko je bilo navijačev tudi iz sosednje Ivančne Gorice) je videla promet v eno smer. A gostje so le uspeli ujeti ritem in vzpostavili so ravnotežje. Kljub visokemu vodstvu na polčasu (15:8) tekma še ni bila pod streho.

Drugi polčas so bolje odprli gostje, ki so se približali na 15:10. Trimo je znal odgovoriti in se z delnim izidom 3:0 zopet odlepil. Igra Trima je bila še vedno na visokem nivoju, a imeli smo rahlo težavo z realizacijo. Malo je popustila tudi tenzija in Sviš je skoraj ujel priključek (19:15, 51. min). Minuta odmora Trima je zalegla, v igro je prišlo nekaj svežih igralcev in igra je zopet stekla. Povedli smo za 7 zadetkov in tekma je bila odločena. Odlično nalogo so fantje opravili v obrambi z Ferlinom na čelu, v napadu pa je Florjančič odigral pomembno vlogo.V prvem polčasu je igral na desnem krilu, v drugem pa na levem, hkrati pa zabijal še iz protinapadov in prodorov.

Naslednja tekma se bo v Trebnjem odigrala že v sredo, ko v goste prihaja ena najboljših slovenskih ekip iz Maribora.

RK Trimo Trebnje