Novice

Po razburljivi končnici do tesnega poraza

Trebanjski rokometaši so na gostovanju v Velenju zabeležili tesen poraz, potem ko jim je v končnici srečanja zmanjkalo nekaj športne sreče in moči. Moštvu kljub drugemu prvenstvenemu porazu ostaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjci so to nedeljo pred domačim občinstvom prikazali dobro predstavo in na krilih izjemne navijaške atmosfere ugnali Mariborčane. S šesto letošnjo zmago so utrdili tretje mesto na prvenstveni lestvici (več o tekmi TUKAJ).

Tokrat se je četa Ivana Vajdla odpravila na zahtevno gostovanje v Velenje, ki je bil za Trebanjce do današnje tekme po končnem razpletu zadnjega medsebojnega obračuna zelo srečen kraj. Prav tukaj so trebanjski levi v lanski sezoni izrtžili remi z golom Gala Cirarja, ki je matičnemu klubu odščipnil točko s črte sedmih metrov po izteku igralnega časa.

Danes je bil eden izmed glavnih razlogov za poraz predvsem slab začetek v tekmo, ob koncu pa je za morebitno točko ali dve zmanjkalo tako znanja kot moči.

Po slabem uvodu, boljše nadaljevanje

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Dolenjci so današnjo tekmo odprli zelo slabo. Pričeli so preveč nervozno v napadu, kar se je poznalo tudi pri samem rezultatu v 8. minuti (6:2). Velenjčani so z agresivno in trdo obrambo še naprej stopnjevali prednost in kaznovali vsako trebanjsko napako. V 18. minuti je prednost znašala že +7 (13:6). Ob koncu prvega polčasa je zaostanek vendarle nekoliko padel. Gal Cirar je imel nekaj sekund pred koncem celo strel za -3, a je zadel vratnico in Trimo je na odmor odšel z izidom 17:13.

Drugi del so gostje odprli bolj živahno in se na krilih dobro razpoloženega Brane in fenomenalnim zadetkom Seferovića v 40. minuti približali na -2 (22:20). V nadaljevanju smo spremljali napeto in zanimivo igro gol za gol, v kateri so Velenjčani narekovali tempo s prednostjo enega in dveh zadetkov. Ob koncu so znova povedli s +5, a so Trebanjci znižali zaostanek, za morebitno presenečenje pa je zmanjkalo časa. Tekma se je v korist domačinov končala z 31:30.

Pri domačih je bil z dvanajstimi zadetki najuspešnejši Vlado Matanović, pri Trimu pa se je z osmimi goli izkazal Gal Cirar. Enega manj je dodal Marko Kotar.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

»Za moje pojme slaba tekma, saj nam niso uvodne minute stekle. Predvsem v napadu smo bili slabo organizirani in imeli veliko protinapadov tekmeca. V obrambi smo nekako uspeli delovati in držali ravnovesje. V drugem polčasu pa smo prikazali precej boljšo igro. Gorenje smo ujeli in se približali, za kaj več pa je zmanjkalo znanja in moči,« je po dvoboju dejal pomočnik trenerja Marko Mežnaršič.

V naslednjem krogu bo Trimo v domači dvorani gostil zasedbo Kopra.

Liga NLB, 9. krog:

Četrtek, 7. novembra, ob 17.30 (Rdeča dvorana, Velenje):
RK Gorenje Velenje – RK Trimo Trebnje 31:30 (17:13)
RK Gorenje Velenje:
Taletović, Panjtar; Celminš, Mazej 2, Haseljić 1, Matanović 12, Levc, Šol 1, Miklavčič 2, Drobež, Komar, Verdinek 8, Grmšek, Aleks Kavčič 1, Okleščen 2, Bojanić 2; Trener: Zoran Jovičić.
RK Trimo Trebnje:
Brana 14 obramb, Tomić; Didovič 2, Seferović 5, Dobovičnik 3, Hamidović 3, Kotar 7, Kmet, Udovič 1, Sašek, Šešić, Redek 1, Jerlah, Grbić, Horžen, Cirar 8; Trener: Ivan Vajdl.

Sobota, 9. novembra, ob 18.00:
MRK Krka Novo mesto – MRD Dobova

Ob 19.30:
RK Maribor Branik – RD Butan Plin Izola

Ob 20.00:
RD Koper – RK Slovenj Gradec

Ob 20.30:
RD Urbanscape Loka – RD Riko Ribnica

Že odigrano:

RK Celje Pivovarna Laško – RK Jeruzalem Ormož 40:21 (18:12) 
Rakita 9, Razgor 6, Novak in Cvetko po 4; Čudič 5, Ozmec 4, Kocbek 3.