Novice

FOTO in VIDEO: Po napeti končnici padla še Ribnica

Četrtek, 19.12.2013; Rokometaši Trima smo v izjemno napeti tekmi uspeli premagati Ribnico. Obe ekipi sta se do konca izmenjavali v vodstvu, na koncu pa smo le strli žilavega nasprotnika.

RK Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Radelj 4, Murčehajič, Ratajec 1, Čeh, Ferlin (18 obr, 2 x 7m), Skol 2(2), Sušin 2, Saje, Rojc 2, Udovič 1, Ferkulj 5, Grandovec T. 2, Florjančič 5, Saje.

RD Ribnica Riko hiše: Leban 2, Merhar, Fink 6, Atanasov, Pahulje, Grebenc, Henigman, Nosan 4, Andoljšek, Pucelj 1, Abrahamsberg 4, Batinič, Klarič, Markovič 5, Perovšek, Košmrlj 1.

Tekmo so bolje odprli gostje in povedli z 3:0. Trimo se je lovil v obrambi in napadu, kjer smo zapravili nekaj priložnosti. Po spremembi obrambne postavitve iz 5:1 na 6:0 smo se nato priključili gostom in jim dihali za ovratnik. Pri rezultatu 7:7 smo jih prvič ujeli in nato uspeli tudi prvič povesti (11:10, 26. minuta). Gostje se niso predali, zopet so uspeli povesti za gol. Igra v prvem polčasu je bila precej groba in nervozna, včasih celo na meji incidenta. Do konca polčasa smo Trimovci le uspeli izid izenačiti.

IMG_5663

Drugi polčas smo začeli zelo odločno. Uspeli smo narediti delni izid 4:0 in povedli z 16:12. Gostujoči trener je zato že v 34. minuti zahteval minuto odmora. Ribnica se je uspela približati na dva zadetka zaostanka, Trimo pa je držal razliko. Prednost dveh do treh zadetkov smo držali do 45. minute srečanja. V tem obdobju je izvrstno branil Ferlin. Nato smo zapravili nekaj čistih priložnosti, tudi sedemmetrovki in Ribnica se je vrnila v igro. Uspela je izenačiti, nato pa v 52. minuti celo povesti za dva zadetka (20:22). Po minuti odmora domače ekipe smo se zbrali za še en napad. Bili smo uspešni, Ferlin je branil perfektno, tudi sedemmetrovko in Trimo se je vrnil. Kmalu smo izenačili in nato preko protinapada Udoviča v 57. minuti tudi povedli. Nato smo uspeli odbraniti ključni napad in dve minuti do konca krenili v napad. Ta se je končal z sedemmetrovko, katero je uspešno realiziral Skol. Vodili smo za dva zadetka, do konca tekme pa je ostala še minuta. Ribnica je nato 20 sekund do konca iz sedemmetrovke uspela zadeti, Trimo pa je zadnje sekunde odigral pametno in ni izgubil žoge. Slavje domačinov se je nato začelo, za zmago pa je zaslužna tudi domača publika, ki je v končnici dobesedno ponesla domače igralce.

[do action=”youtube-video” povezava=”naQQNHi7QI0″/]

RK Trimo Trebnje