Novice

Po mesecu dni zopet s Koprom

img_1433

V sredo, 20. marca 2013, Trebanjci ob 20. uri ponovno gostijo ekipo Cimos Kopra. Pred mesecem dni se je domača ekipa veselila velike in pomembne točke, ki je prinesla dokončno potrditev uvrstitve v skupino za razvrstitev od 1. do 6. mesta. Tudi za prihajajočo tekmo so domačini odločeni, da z borbeno in kvalitetno predstavo zopet poizkusijo pripraviti presenečenje. Kljub temu, da bo ekipa Kopra še bolj oslabljena kot pred mesecem dni, Trebanjce verjetno čaka zelo težka tekma. Koperčani so že dokazali, da so spoštovanja vredna ekipa tudi brez poškodovanih nosilcev igre, zato se domačini intenzivno pripravljajo na srečanje. Vsekakor bo za ugoden rezultat potrebna zelo čvrsta in zbrana igra v obrambi, kar bi omogočilo vratarjem, da pokažejo svoje znanje in zadevanje lahkih zadetkov iz protinapadov. V napadu bo morala biti igra Trebanjcev povezana in potrpežljiva, brez nepotrebnih tehničnih napak. Igra gostov namreč temelji na čvrsti obrambni igri in zelo hitrem prehodu iz obrambe v napad. Seveda so domačini vsega tega sposobni. Optimizem lahko domačini gradijo tudi na sproščenosti in dvigu forme nekaterih nosilcev igre. Razveseljiv je tudi podatek, da večjih težav s poškodbami ni.

Anže Ratajec, eden od stebrov trebanjske obrambe, pred tekmo napoveduje: “V končnici igramo povsem sproščeno. Cilj smo z uvrstitvijo v ligo za prvaka izpolnili. Že na sredini tekmi z Gorenjem se je videlo, da uživamo v igri,  igramo sproščeno, poletno. Na tekmo s Koprom se bomo pripravili kot na vsako do sedaj. Vemo da ima ekipa Kopra nekaj težav z poškodbami, a mi moramo pozabiti na njihove težave in se osredotočit na nas same ter prikazati dobro igro tako v obrambi kot v napadu. Velika želja je, da v končnici vzamemo skalp ekipi iz tako imenovane velike trojice. In v sredo je nova priložnost.”

Pri lovljenju novih prvenstvenih točk bo Trebanjcem še lažje, če se boste gledalci zbrali v čim večjem številu in glasno spodbujali Trebanjsko ekipo. In kot je še dodal Anže, jih ponesli do zmage.