Novice

Po dolenjskem derbiju prihaja na vrsto Dobova

Trebanjce po pomembni zmagi nad novomeško Krko (več o tekmi klikni TUKAJ), v petek čaka še eno pomembno srečanje. Varovanci Benjamina Teraša bodo namreč v dvorani OŠ Trebnje gostili ekipo Dobove, ki je po treh odigranih krogih še vedno brez točk.

V petek, ob 19. uri nas v dvorani OŠ Trebnje čaka tekma 4. kroga NLB lige, ko k nam prihaja ekipa Dobove. Ti so po treh odigranih krogih še vedno brez točke.

Tik po zmagi na dolenjskem derbiju ni veliko časa za slavje, saj naše fante že v petek čaka nov preizkus. Gostimo ekipo Dobove, s katero smo se v lanski sezoni pomerili kar štirikrat. Na prvi tekmi so slavili Dobovčani, z rezultatom 19:22. Na drugi tekmi rednega dela je tekma v Dobovi pripadla Trebanjcem, z izidom 23:26. Na prvi tekmi končnice za obstanek smo klonili s 24:27, na gostovanju pa zmagali s 27:29.

V torek smo v dvorani Marof premagali novomeško Krko. Foto: MRK Krka Novo mesto

Rokometaši Dobove so uvodno tekmo rokometnega prvenstva igrali proti Mariboru, nato so v Ribnici kljub dobremu odporu, ki so ga kazali v prvem delu, zabeležili poraz, prejšnji vikend pa so pred domačo publiko izgubili še proti Gorenju Velenju. Najboljši strelec s prvih treh tekem MRD Dobova je Dorian Markušić, ki je dosegel 25 zadetkov.

»V petek nas čaka druga domača tekma v tej sezoni, saj k nam prihaja zasedba Dobove. Tako kot mi je tudi Dobova precej spremenila igralski kader in se še dodatno okrepila. Obeta se napeta tekma, saj gostje trenutno še nimajo točk in mislim, da bodo zato še dodatno motivirani. Kljub temu mislim, da ob pravem pristopu, borbenosti in izboljšanju napak iz prejšnjih tekem lahko pričakujemo, da bodo točke ostale doma,« je pred drugo domačo tekmo v novi sezoni poudaril Tobias Cvetko.

Na drugo domačo tekmo vas vabi nekdanji član Dobovčanov – Adam Seferović:

NLB liga, 4. krog:

Petek, ob 19.00:

RK Trimo Trebnje – MRD Dobova