Piškotki na spletni strani

Spletno mesto www.rktrimotrebnje.si, s katerim upravlja Rokometni klub Trimo Trebnje, uporablja piškotke

Kaj je piškotek?

Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikovo napravo (računalnik, telefon ipd.), s pomočjo katere uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta dobi ponudnik vpogled v podatke na uporabnikovi opremi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik s pomočjo piškotkov pridobi podatke o uporabi spletnega mesta ter o nekaterih značilnostih uporabnika oziroma njegove opreme, s katero dostopa do spletnega mesta (npr. ločevanje med uporabn iki, datum zadnjega obiska, nastavitve jezika in druge uporabniške nastavitve na spletnem mestu, resolucija zaslona, tip spletnega brskalnika ipd.). Natančni nameni obdelave zbranih podatkov so za vsak posamezen piškotek navedeni v spodnji tabeli.

Piškotki niso škodljivi saj ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

Kateri so piškotki na tej strani

Podatki, zbrani s pomočjo piškotka, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

V tabeli spodaj, so navedeni piškotki, ki se vam namestijo ob obisku naše spletne strani in kakšne podatke zbirajo oz. čemu so namenjeni.

locale, lu, datr,
sub, p, act, xs, s, fr,
csm, c_user, presence) 
 Facebook piškotki se namestijo v primeru da ste že predhodno oz. istočasno prijavljeni v Facebook socialno omrežje. Z njimi upravlja Facebook. V kolikor niste se njegovi piškotki ne namestijo v vaš brskalnik. Shranjujejo podatke o prijavljenem uporabnik na Facebook.Ča trajanja je odvisen od piškotka je pa od sejnega piškotka (se pobriše in odstrani v trenutku ko zaprete brskalnik do 2 let).
guest_id, _twitter_sess,
__utma, __utmc __utmz,
 Piškotke nastavi orodje družbenega omrežja Twitter, omogoča pa nam prikaz vtičnika za izpis aktualnih Tvitov v okviru izbrane oznake. Čas trajanja piškotkov je do 2 leti.
__qca, __utma, __utmz,
enablev2, sc_anonymous_id,
xtan, xtant, xtvrn
So piškotki s katerimi upravlja SoundCloud spletni servis, ki omogoča predvajanje skladbe (v našem primeru himne) na spletnih straneh. Čas trajanja piškotkov je odvisno od piškotka je pa minimalno od skoraj 6 mesecev do skoraj 10 let.
__utma, __utmb,
__utmc, __utmz
So piškotki za servisa Google Analytics s katerimi upravlja Google , ki se namestijo ob obisku te spletne strani. Uporabljajo se za merjenje obiskanosti spletne strani ter prikaz gledanosti podstrani. Sami piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov in so namenjeni zgolj za našo lastno uporabo s katero izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Čas trajanja piškotkov je različen do trenutka zaprtja brskalnika do 2 let.
cc_analytics, cc_necessary, cc_social, cc_soundcloud So piškotki s katerimi upravlja rktrimotrebnje.si, ki se namestijo ob potrditvi, da ste bili seznanjeni in ste razumeli ter se odločili o uporabi piškotkov na tej spletni strani. Ter so nujni za pravilno delovanje in jih ni mogoče odstraniti. Lahko pa spremenite njihove vrednosti preko spodnjega gumba Nastavitev zasebnosti. Njihov čas trajanja je 1 leto.
idrxvr, tmst So piškotki servisa Xiti.com ki se namestijo ob prikazu Soundcloud vtičnika za predvajanje skladbe. S njimi uprablja Xiti.com dolžina veljavnosti piškotkov pa je 6 mesecev.

 

Vrsta spletnih piškotkov

Trajni piškotki

Ostanejo shranjeni tudi ko uporabnik zapre brskalnik ter zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo lahko za shranjevanje informacij o registraciji, izbiri jezika ali analiziranje prometa. Ti piškotki so lahko shranjeni več dni, mesecev ali let.

Začasni piškotki

Ostanejo shranjeni dokler uporabnik ne zapre ali zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij. Te informacije so lahko izdelki v nakupovalnem vozičku, večja varnost pri spletnem bančništvu ali informacije o obisku spletnega mesta.

Piškotke lahko nastavite preko gumba spodaj desno – Nastavitev zasebnosti.