Novice

Odličen začetek premalo za zmago

Trebanjska ekipa je v velikem finalu mednarodnega turnirja KRKA 2019 klonila proti madžarskem Csurgu z izidom 23:33 (13:15), a stalno vodila do 20. minute. Kljub temu so fantje prikazali zares dobro predstavo.

Gal Cirar je prispeval pet zadetkov. Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Ta konec tedna je bila novomeška dvorana Marof predvsem v znamenju rokometa, saj se je v petek in soboto odvijal mednarodni turnir v organizaciji domačega kluba iz Novega mesta. Krkaši so poleg trebanjskega kluba na turnirju gostili še zasedbo beloruskega pokalnega prvaka SKA Minska ter madžarskega Csurga, katerega barve branijo tudi slovenski predstavniki – Borut Ošlak, Rok Zaponšek, nekdanji Trebanjec Gregor Potočnik in Klemen Cehte.

Izbranci Ivana Vajdla so v polfinalu turnirja zanesljivo ugnali zasedbo Krke (več o tekmi TUKAJ), medtem ko jih je v finalu pričakal madžarski prvoligaš.

Odličen začetek, slabši konec

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjski rokometaši so samo tekmo otvorili odlično. Uvodoma so povedli s 3:0, nato pa v sedmi minuti z golom Didoviča prišli do prednosti +5 (7:2), zaradi česar je gostujoča klop hitro reagirala z minuto odmora. Slednja niti ni izboljšala predstave madžarskih rokometašev, medtem ko so Trebanjci mirno držali prednost v svojih rokah. V začetku dvajsete minute je trener Ivan Vajdl nekoliko spremenil postavo in v igro poslal nekaj rezervnih rokometašev. Sledila je boljša predstava gostujoče ekipe, ki je na polčas odšla z vodstvom 13:15.

V drugem delu so tempo igre diktirali Madžari. Prednost so držali med tremi in petimi goli, medtem ko se gostiteljem srečanja nikakor ni uspelo približati. Ob koncu je Csurgo povišal prednost in zasluženo slavil s 23:33.

»V tekmo smo šli dobro in takoj povedli. Prednost smo držali do 20. minute, potem je bil pa manjši padec in na odmor smo odšli z zaostankom dveh golov. V drugem delu smo jih stalno lovili. Jaz sem glede turnirja zadovoljen, saj smo pokazali boljšo igro in med seboj smo se tudi spoznali. Ne glede na rezultat smo se enakovredno borili,« je po dvoboju povedal krožni napadalec David Didovič.

Najboljša trebanjska strelca sta bila s petimi zadetki kapetan Uroš Udovič ter Gal Cirar.

Tako so Trebanjci na turnirju v Novem mestu zasedli drugo mesto, nova pripravljalna preizkušnja jih čaka že ta torek, ko se varovanci Ivana Vajdla odpravljajo na gostovanje v Škofjo Loko.

MEDNARODNI TURNIR KRKA 2019 (Dvorana Marof, Novo mesto):
FINALE:
Sobota, 17. avgusta, ob 20.00:

RK Trimo Trebnje – KK Csurgo 23:33 (13:15)

Postava RK Trimo Trebnje: Tomić 5 obramb (1 zadetek), Gaberc, Brana 2 obrambi; Udovič 5, Horžen, Redek, Sašek, Cirar 5 (1), Dobovičnik 1, Didovič 3, Kmet 1, Hamidović 3, Seferović, Kotar 3, Rašo 1, Šešić, Višček; Trener: Ivan Vajdl.