Novice

Novi obrazi za sezono 2013/14

Novi trener mladinske in kadetske ekipe RK Trimo Trebnje za sezono 2013/14 bo Boštjan Makovec. Njegov pomočnik pa bo Stane Zupančič. Oba sta že stara znanca trebanjskega kluba. Imamo pa še eno novo ime. To je Mitja Jerlah, ki bo novi urednik spletne strani, facebooka in twitterja RK Trimo Trebnje, saj si želimo da bi prepoznavnost kluba bila na višji ravni.


Boštjan Makovec
je začel svojo rokometno pot kot vratar v ekipi Prul, nadaljeval pa v Slovanu. Največje uspehe je dosegel z ekipo Prul 67 v sezoni 2001/2002, ko so RK Celju Pivovarni Laško kot prvi v zgodovini državnih prvenstev v Sloveniji, odvzeli naslov državnih in pokalnih prvakov. V ligi prvakov so izgubili šele v polfinalu proti poznejšemu zmagovalcu Montpellieru. Po razpadu Prul 67 je nadaljeval kariero v RK Gold Clubu, s katerim je leta 2006 osvojil pokal Slovenije. Naslednja štiri leta je branil za barve Trima Trebnje. Igralsko kariero je končal dve leti pozneje v RD Merkur Loka.

Trenersko pot je začel leta 1993, ko je pri Slovanu postal trener mlajših dečkov ter z njimi dve leti zapored osvojil drugo mesto na državnem prvenstvu. Med drugim je bil prvi trener kapetanu slovenske reprezentance Urošu Zormanu. Zaradi svoje profesionalne igralske poti se je med trenerje vrnil šele leta 2011/2012 kot trener članske ekipe RD Merkur Loka. V sezoni 2012/13 je bil trener starejših dečkov A in B v RD Mokerc-Ig. S starejšimi dečki B je osvojil drugo mesto v državi.

Stane Zupančič je svojo rokometno pot začel kot vratar v RK Sviš, nato pa nadaljeval v RK Grosuplje in RK Krim. V času študija na Fakulteti za šport je bil trener v ženskem rokometnem klubu Olimpija. Pri nas je štiri leta sodeloval v strokovni ekipi trenerja dr. Marka Šibile in v tem času skupaj z Roman Šavričem treniral starejše dečke s katerimi so dosegli lepe uspehe. Po delovanju v našem klubu je eno sezono treniral mladince RK Krim in starejše dečke RK Škofljica.

D. L.