Novice

Na prvi domači tekmi v končnici za obstanek z Dobovo

Pred rokometaši Trima Trebnjega je prva domača tekma v Ligi NLB za obstanek. Varovanci Benjamina Teraša se bodo po uvodni zmagi nad Dol TKI Hrastnikom udarili z desetouvrščeno ekipo Dobove, ki se krčevito bori za obstanek v slovenski rokometni eliti.

Trebanjci bodo drugi del sezone igrali v končnici za obstanek in se borili za prvo mesto oziroma sedmo v državnem prvenstvu, kar je zdajšnji glavni cilj sezone. Prvo tekmo je ekipa slavila na gostovanju v Zasavju, tokrat pa jo čaka domača tekma z Dobovo. Slednja je bila v prvem kolu prosta oziroma bo zaostalo tekme odigrala šele v petek, 12. aprila proti novomeški Krki.

Ekipa je sredi sezone zamenjala trenerja, Sandija Markla je na trenerskem stolčku zamenjal dotedanji pomočnik trenerja Damjan Radanovič. Moštvo se trenutno nahaja na desetem mestu prvenstvene lestvice in ima na svojem računu 12 točk.

»Pričakujemo nič drugega kot še eno težko tekmo proti ekipi, pri kateri smo se letos že opekli. Mi imamo v Ligi NLB za obstanek svoje želje in cilje, ki jih bomo poizkusili izpolniti postopoma, torej tekmo za tekmo,« pred jutrišnjim obračunom pravi Klemen Sašek.

Srečanje med trebanjskimi in dobovskimi rokometaši se prične jutri ob 19.00 v športni dvorani OŠ Trebnje z neposrednim prenosom na naši facebook strani.

Liga NLB za obstanek, 2. kolo:

Petek, 29. marca, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):

RK Trimo Trebnje – MRD Dobova