Novice

Na krilih navijačev do sedme zmage

Rokometaši Trima so na tekmi desetega kola Lige NLB s podporo domačih navijačev uspeli premagati Koper in utrditi tretje mesto na prvenstveni lestvici.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjci so v prejšnjem krogu proti Gorenju Velenju tesno izgubili, a z igro v drugem delu nekako popravili vtis. Zdaj še naprej ostajajo na tretjem mestu, kjer so do sedme zmage prišli proti Kopru.

V petek je v trebanjski športni dvorani ob 19.00 gostoval Koper. Moštvo, ki ga vodi nekdanji rokometaš Uroš Rapotec, se na Obalo vrača praznih rok, saj so gostitelji vlogo favorita potrdili tudi na igrišču.

Z odliko tudi proti Kopru

Trebanjska zasedba petkovo tekmo proti Primorcem odprla z veliko željo po zmagi. Uvodne minute so sicer minile nekako v krču, saj Koprčani niso dovolili morebitne večje prednosti. Kasneje je igra vendarle stekla in z nekaj obrambami Urha Brane narasla na +2 (9:7). Ekipi sta si sicer stalno izmenjavali serijo zadetkov, ob odmoru pa je kazalo 13:10 za domačine.

Trebanjci so drugi del še bolje odprle in se z borbeno igro v 36. minuti oddaljili na +4 (16:12). Tudi v nadaljevanju tekme so ohranjali prednost v svojih rokah, na koncu pa zanesljivo ostala v Trebnjem s 30:27.

Najboljši domači strelec je bil z enajstimi goli Dino Hamidović, ki je bil na koncu izbran tudi za najboljšega strelca tekme. Pri Kopru je sedemkrat zadel Tilen Sokolič.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

»Za nami je zelo težka tekma proti Kopru, na katero smo se cel teden dobro pripravljali. Uspelo nam je slaviti in dobiti novi dve točki, kar je najpomembneje. Zahvalil bi se publiki, ki je zares izjemna. Zdaj nas čaka gostovanje v Celju, ki ga bomo vzeli maksimalno resno,« je po tekmi dejal igralec tekme Dino Hamidović.

»Vedeli smo, da bo težka tekma in se na Trebnje dobro pripravili. Prvi polčas smo odigrali dobro v obrambi, a naredili preveč napak v napadu. V drugem delu pa ravno obratno. Upam, da nam kmalu uspe sestaviti neko dobro tekmo. Čestitam tekmecu za zmago,« pa dodal pomočnik koprskega trenerja Luka Volk.

Trebanjci bodo v naslednjem krogu gostovali v celjskem Zlatorogu pri aktualnih prvakih (več o navijaškem avtobusu klikni TUKAJ).

Liga NLB, 10. krog:
Petek, 15. novembra, ob 19.00:
RK Trimo Trebnje
– RD Koper 30:27 (13:10)
RK Trimo Trebnje: Tomić, Brana 7 obramb; Didovič 5, Seferović, Dobovičnik 3, Hamidović 11 (4), Kotar 4, Kmet, Udovič 2, Sašek, Šešić 1, Redek, Jerlah 1 (1), Grbić, Horžen, Cirar 4; Trener: Ivan Vajdl.
RD Koper: Dobaj, Štavar; Dolenc, Žagar 2, Avsec 3, Krečič 6 (2), Konjevič, Moljk, Smolnik, Sokolič 7 (5), Guček 4, Marić 1, Planinc 4, Stopar, Breznikar, Matjašič; Trener: Uroš Rapotec.

 

GREMO V ZLATOROG!