Novice

Mlajše selekcije RK Trimo Trebnje tudi v sezoni 2014/15 izjemno uspešne

mlajsi decki A prvakiV zadnjih letih so rezultati mlajših selekcij RK Trimo Trebnje naravnost izvrstni. Tako je bilo tudi v letošnji sezoni, saj mladi trebanjski rokometaši posegajo v sam vrh v slovenskem rokometnem svetu. Na njihove dosežke smo zelo ponosni.

Mladinci so osvojili odlično 5. mesto v državi. Kadeti so na finalnem turnirju v Ormožu stopili na 3. stopničko v državi in bi ob kančku športne sreče lahko posegli še višje. Starejši dečki A so že četrto leto zapored osvojili končno 6. mesto. Starejši dečki B so prav tako osvojili 6. mesto, potrebno pa je poudariti, da so v letošnji sezoni v primerjavi z lansko napredovali za neverjetnih 27 mest. Najuspešnejša selekcija v letošnji sezoni pa je bila ekipa mlajših dečkov A, ki je na finalnem turnirju ostala nepremagana in osvojila naslov državnih prvakov. To je bil pravi mali čudež glede na preteklo sezono. Najmlajši rokometaši Trima, to so mlajši dečki B, pa so osvojili 22. mesto v državi. Za nameček so tudi rokometaši Osnovne šole Trebnje že četrto leto zapored postali državni prvaki. Ekipo tvorijo igralci, ki so vsi člani RK Trimo Trebnje.

Upamo, da bomo z načrtnim strokovnim delom v mlajših selekcijah še naprej ustvarjali igralce, ki bodo lahko svoje rokometne sanje dosanjali v kvalitetnejših in bogatejših klubih, matičnemu klubu pa se bodo vsaj delno vrnili finančni vložki, ki mlade peljejo v rokometni svet. Finančni vložki, ki smo jih v letošnji sezoni vložili v mlade, so z njihovimi uspehi poplačani. Vsi uspehi pa so rezultat dela z majhnim številom igralcev, iz katerih enostavno delamo čudeže.

Da je trebanjska rokometna šola ena najboljših v državi, govori tudi dejstvo, da je novi selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović vpoklical med 21 reprezentantov kar 4 igralce iz Trebnjega, in sicer Miho Zarabca, Staša in Sebastian Skubeta ter Klemna Ferlina.

Ob koncu sezone se zahvaljujemo otrokom, staršem, navijačem in sponzorjem, ki ste nas pri našem delu spodbujali in podpirali.

D.L.