Novice

Mladinsko evropsko prvenstvo z odliko

Slovenski mladinci (U20) so nam pripravili lepe rokometne predstave, podprte z odlično organizacijo in zavidljivim obiskom gledalcev. Finale pa je bila posebna zgodba, pravi spektakel na nivoju, ki se ga ne bi sramovala nobena članska zasedba.
Del slovenske reprezentance del so bili tudi Trebanjca Marko Kotar in Kristjan Horžen (drugo leto član Celja Piv. Laško), član Trima Tim Rozman (odhaja v Nemčijo) in Anže Dobovičnik, ki letos prihaja v naš klub.
V skupinski fazi so naši rokometaši najprej premagali Norvežane, nato je padel še Izrael. Rotacija igralcev je bila velika, pokazala se je širina. Igre mogoče niso bile na želenem nivoju, a imeli smo rezultat. Prišla je tekma s Srbijo, ki je odločala o prvem mestu v skupini in prenosu točk v drugi del. Tudi to tekmo smo dobili in v nadaljevanje odšli z dvema točkama, kar nam je na široko odpiralo vrata polfinala. Igra mogoče ni bila na nivoju, imeli smo nekatere pomanjkljivosti, a vse reprezentance, ki gredo do konca, na poti do tja premagujejo ovire in iz tekmo v tekmo napredujejo.
Prišla je tekma z Nemčijo in prva “set žoga” za polfinale je bila tu. Nemci so bili v zaključku tekme uspešnejši, mi smo imeli slabši dan. Pokazale so se nekatere pomanjkljivosti, spraševali smo se o psihološki stabilnosti ekipe.
Naslednja tekme je bila ključna za polfinale, pred nami je stala Islandija. Pokazali smo karakter zmagovalca, iz napak smo se veliko naučili in fantje so zmagoslavno napovedali boj za medalje. Publika je dodajala svoje. Sedaj gre za res.
Polfinale nam je prineslo do tedaj še neporaženo Portugalsko. Ekipa, ki je navdušila z znanjem, igrivostjo in sproščenostjo. Tekma je bila napeta, ekipi so se izmenjevali v vodstvu. Slovenci s sabo, kot domačini, nosimo breme rezultata, Portugalci tega bremena do sedaj niso imeli. In prav to breme, breme medalje, so naši fantje uspešno nosili, Portugalci pa so se v ključni tekmi zlomili. No, zlomili so jih naši reprezentantji z podporo odličnega vzdušja v dvorani. Na veliko je bilo videti slovensko zastavo z napisom Trebnje. In naša dva fanta v ključnih vlogah. Finale je tu. Evforija je dosegla vsa rokometna mesta. Iz vseh koncev Slovenije so napovedovali prihod na finale. Finale…
Francija. Rokometna velesila. Tako kot naša reprezentanca, v finalu z enim porazom. V prvem krogu. Od takrat so se samo dvigovali. Fizika, ogromen sistem na eni strani in kreativnost ter bučno občinstvo na drugi strani. Finale je bilo najbolj kvalitetna tekma celega prvenstva. Rokometni poznavalci smo uživali v taktičnem boju, kvaliteta in zrelost na visokem nivoju, odlični strokovni komentarji Toneta Tislja ter prekrasno vzdušje. Naši fantje so zdržali. Kristjan in Marko ključna igralca. Prelep športni dogodek vreden daljšega zapisa. Zlata medalja je naša, pisala se je zgodovina. Zmagala je slovenska enotnost, ki ni tako pogosta. BRAVO!!!!!!
V RK Trimo Trebnje smo ponosni na tak uspeh reprezentance, katerega del so bili tudi naši fantje. Ponosni pa smo na besede priznanega slovenskega trenerja, tudi evropskega prvaka, Toneta Tislja, ki našo rokometno šolo srednjih bekov uvršča med najboljše na svetu. Seba, Staš, Miha, sedaj pa še Marko. Zadaj je še (eden) Miha, pa še kdo. Čestitke tudi strokovnemu štabu, vsem slovenskim trenerjem (ki znova kažejo svojo kvaliteto) in RZS-ju, ki je organizirala tak spektakel.
Danes, ponedeljek, 30.7.2018 pa ob 19h na sprejem v Ljubljano pred magistrat. Sprejem v Trebnjem bo v petek, 24.8. na prireditvi Slovo poletju.

Image may contain: 21 people, people smiling, text
Foto: Siol

RK Trimo Trebnje