Novice

Marko Radelj – Roman Šavrič “vlada s tršo roko” kot Vajdl

Predstavljamo vam kratek intervju s kapetanom ekipe RK Trimo Trebnje.                                                                                                              
Kdaj si se začel ukvarjati z rokometom in kdo te je navdušil?
“Z rokometom sem se začel ukvarjati v 2. razredu OŠ, ko sem bil star 8 let. Seveda me je za rokomet navdušil oče, katerega sem spremljal, na tekmah in treningih, še kot igralca in kasneje tudi kot trenerja. Bil je tudi moj prvi trener, kasneje pa me je treniral tudi pri kadetih in mladincih.”
Največji uspehi, ki si jih dosegel kot igralec?

“Največji uspehi, ki sem jih dosegel s Trimom Trebnje so: 3-krat 3. mesto v 1. mladinski ligi, 4-krat 3. mesto v 1. članski ligi, 3-krat 3. mesto v pokalu Slovenije in 2-krat 2. mesto v superpokalu Slovenije.”

“Poleg tega pa sem osvojil leta 2008 še naslov evropskega prvaka s študentsko reprezentanco Slovenije, na evropskem prvenstvu v Nišu, kjer sem bil tudi kapetan reprezentance.”

Kakšni so tvoji cilji v letošnji sezoni?

“V letošnji sezoni si želim, da bi s svojimi izkušnjami v čim večji meri pomagal ekipi pri doseganju ciljev, ki si jih bomo zastavljali. Vsi se zavedamo, da nas čaka težka sezona z veliko spremembami v našem igralskem kadru, zato bo potrebno, za dosego željenih rezultatov, vložiti veliko trdega dela in obenem biti potrpežljiv. Imamo mlado ekipo, željno dokazovanja, kam pa nas bo to pripeljalo bomo videli.”

Kakšna je razlika med trenerjem bivšim trenerjem Ivanom Vajdlom in zdajšnjim trenerjem Romanom Šavričem?

“O razliki med trenerjema je težko govoriti, kajti z Romanom kot trenerjem smo šele začeli delati. Poznava se že dolgo, bila sva dolgo soigralca in lahko povem, da je zelo ambiciozen, zavzet in “vlada” s tršo roko kot Ivan.”

Ali je res, da se  bo v kratkem družina Radelj povečala še za enega člana?

“Ja res je, da z mojo izbranko Simono pričakujeva še enega otroka in sicer okrog novega leta. Tako da bo najin Matic, ki ima že 3 leta, dobil sestrico ali bratca”

D. L.