Novice

Klemen Ferlin sedmi Trebanjec z reprezentančnim dresom

Ponedeljek, 8.7.2013; Na pravkar končanih sredozemskih igrah v Turčiji so igrali kar trije Trebanjci, Klemen pa je sedmi Trebanjec z dresom državne reprezentance.

V 30. letni zgodovini kluba je kar sedem Trebanjcev nosilo dres z državnim grbom v članski kategoriji (Roman Šavrič, Boštjan Hribar, Sebastjan Skube, Jure Sušin, Staš Skube, Jernej Papež in KlemenFerlin). Na zadnjih sredozemskih igrah v Turčiji sta imela vidno vlogo donedavni član Trima Staš Skube in pa Klemen Ferlin. Ker pa je Klemen še član RK Trimo Trebnje, smo ga povprašali po občutkih.

Klemen Ferlin, foto siol.net

 

Klemen, kakšni so občutki obleči reprezentančni dres?

Občutki za igranje za reprezentanco so odlični.Res je, da sem že bil kadetski in mladinski reprezentant, ampak to so čisto drugačni občutki. Spoznal sem, koliko mi še manjka do vrhunskega vratarja, dobil pa sem dodaten zagon za dokazovanje še naprej.

Kako pa si zadovoljen s svojimi predstavami?

Z mojimi predstavami na sredozemskih sem zelo zadovoljen. V začetku sem bil postavljen kot drugi vratar, temu primerna je bila tudi minutaža. Kasneje pa sem z dobrimi obrambami dobil tudi več priložnosti. Za potrditev sem dobil tudi selektorjevo pohvalo.

Ste bili zadovoljni z rezultatom?

Glede na cilj, kar je bilo prvo mesto, ne moremo biti preveč zadovoljni. Vendar glede na to, da smo samo z enim porazom prišli do 5. mesta, nismo imeli sreče pri rezultatih drugih tekem. Reprezentanca Egipta (zmagovalka turnirja) je prišla v kompletni postavi in je pokazala največ. Na žalost smo z njimi igrali prvo tekmo (in izgubili), ko še nismo bili 100 % sigurni vase. Nato so prišle boljše tekme, kjer smo premagali Hrvate, žal pa smo prišli v krog treh (Hrvati presenetljivo premagali Egipt) in izpadli iz polfinala. Nekoliko popravi vtis končnega mesta zmagi proti Srbiji. Če bi z Egiptom igrali v skupinskem delu kasneje, bi se verjetno vrnili z medaljo. Ampak, to je bila cena, ki smo jo morali plačati za našo neizkušenost.

Kako sta igrala Staš Skube in Jernej Papež, preostala Trebanjca?

Mislim, da smo se vsi novinci nekako še iskali prvo tekmo, vendar smo se iz tekme v tekmo našli ter odigrali boljše. Staš je tudi po začetnih tekmah z manj priložnosti kasneje imel vidnejšo vlogo in odigral dobro, tudi Jernej je igral dobro.

Kakšen je bil tvoj odnos s selektorjem Deničem?

Odnos z Deničem je bil uredu, mislm da se lahko zelo veliko naučim od njega, saj je bil pred trenersko taktiro vratar. Do njega sem hodil tudi po nasvete, katere sem dobil zelo dobro razlozene ter jih uspešno uporabil na naslednjih tekmah.

Kaj pričakuješ v novi sezoni?

V novi sezoni pričakujem, da bomo s klubom prišli spet do 5. mesta. Mislim, da smo dovolj kvalitetni za ta uspeh. Kar se pa tiče osebnih pričakovanj pa upam, da bom še dobival vpoklice v reprezentanco ter se skušal čimbolj dokazovati še naprej.

 RK Trimo Trebnje