Novice

VIDEO: Kadeti Trima 3. v državi!

Kadeti Trima zasedli tretje mesto v državi!

Kadetska ekipa RK Trimo je v petek in soboto (15.,16.5.) nastopila na finalnem turnirju za kadete v Ormožu. Poleg naše ekipe so se v finale uvrstile ekipe RK Jeruzalem Ormož, RD Urbanscape Loka in RK Celje Pivovarna Laško. Prvo tekmo je naša ekipa odigrala v petek proti ekipi RK Celje Pivovarna Laško in izgubila z rezultatom 24:32 (8:14). Celjani so bili fizično superiorni in na tekmi smo imeli veliko težav v obrambnih nalogah. Preprosto nismo uspeli ustaviti njihovih napadalcev, poleg tega pa smo še v napadu zapravili kar nekaj težko izborjenih priložnosti. Kmalu se je poškodoval tudi eden naših glavnih igralcev Miha Kotar in Celjani so si do polčasa priigrali neulovljivo prednost 6 zadetkov (8:14). V nadaljevanju tekme smo tekmecem sledili, vendar so Celjani zasluženo zmagali. V drugi tekmi je RK Jeruzalem Ormož visoko premagal RD Urbanscape Loka z rezultatom 30:21.

V soboto zjutraj smo igrali tekmo proti ekipi Loke. Začeli smo nesproščeno, vendar smo z dobro obrambo vseskozi vzdrževali prednost enega oz. dveh zadetkov. Polčas se je končal izenačeno 12:12. V nadaljevanju smo se z ekipo Loke izmenjevali v vodstvu in nikakor se nismo mogli “odlepiti”. Zelo se nam je poznala odsotnost Mihe Kotarja, ki je zaradi poškodbe zaključil s turnirjem. V zadnje minute tekme smo ekipi vstopili poravnani, vendar smo zgrešili tri čiste strele kar je ekipa Loke izkoristila in tekmo dobila z rezultatom 21:20. V naslednji tekmi so se pomerili ekipi RK Celje Pivovarna Laško in RK Jeruzalem Ormož. Pred nabito polno dvorano so tesno z golom razlike zmagali Celjani in si tako odprli pot k osvojitvi naslova. To so tudi potrdili v naslednji tekmi z visoko zmago proti Loki.

Ostala je še samo tekmo med domačini in nami. Le v primeru naše zmage smo lahko računali na kolajno, vendar se je pred tekmo to zdelo malo verjetno saj je bil Ormož ekipa, ki je pred tem z lahkoto opravil z Loko in le za gol izgubil s Celjem. V slačilnici smo se dogovorili, da bomo odigrati borbeno in poizkušali presenetiti. V tekmo smo kljub utrujenosti in odsotnosti igralca vstopili odlično in z fanatično borbenostjo zaustavljali napade visokih in močnejših Ormožanov. V protinapadih smo bili zelo učinkoviti, v napadu pa strpni in tako smo si kmalu priigrali nekaj zadetkov prednosti. V nadaljevanju so Ormožani poizkušali vse, da bi preobrnili potek tekme vendar neuspešno. Igrali smo odlično in zasluženo zmagali z 27:22.

V krogu treh ekip z enakim številom točk smo imeli mi in Ormož najboljšo razliko in samo zaradi večjega števila vseh zadetkov v medsebojnih srečanjih teh ekip, je ekipa Ormoža osvojila 2. mesto, mi pa smo bili tretji.

Končni vrstni red:

1. RK Celje Pivovarna Laško

2. RK Jeruzalem Ormož

3. RK TRIMO TREBNJE

4. RK Urbanscape Loka

V najboljšo sedmerko turnirja sta bila uvrščena tudi dva naša igralca Urban Verbič in Marko KotarUrban Verbič pa je z 25 zadetki postal tudi najboljši strelec turnirja!

anh

 

 

RK Trimo Trebnje – 3. mesto

Igralci: Brezovar Andraž, Jerlah Amadej, Poglavc Urh, Medved Žiga, Kotar Miha, Verbič Urban, Kotar Marko, Stare Jakob, Horžen Kristjan, Hostnik Miha, Rogelj Luka, Špelič Nino, Rajkovič Tilen, Potrebuješ Gašper, Hriberšek David, Zakošek Žan

Trener: Teraš Benjamin

Pomočnik trenerja: Zarabec Roman

 

 

Kadeti so dosegli nov odličen rezultat RK Trimo, ki je potrdil odlično delo z mladimi v Trebnjem. Ta dosežek je toliko večji, če vemo da je večino ekipe eno leto mlajše od vrstnikov proti katerim so tekmovali v letošnjem letu!

Zahvala gre tudi našim zvestim navijačem, ki so nas glasno vzpodbujali!

RK Trimo Trebnje