Novice

Jutri na pokalno gostovanje v Sevnico

Našo člansko ekipo po izjemno pomembni zmagi na gostovanju pri Jeruzalemu iz Ormoža jutri čaka nova tekma. Varovanci Benjamina Teraša se bodo v 1/16 finala rokometnega pokala Slovenije pomerili v gosteh z nekdanjim prvoligašem in sedanjim tretjeligašem, Sevnico.

Žreb nam je določil, da se bomo v drugem krogu pokala Slovenije pomerili s Sevnico, ki je še donedavno nastopala v  prvoligaškem tekmovanju. Sevničani letos nastopajo v tretji ligi in po sedmih odigranih tekmah zasedajo trenutno osmo mesto, tako da so v letošnji sezoni vknjižili le eno zmago in en remi.

S Sevnico smo se nazadnje merili v sezoni 2015/2016, ko smo na prvi tekmi slavili z rezultatom 27:23, na povratnem srečanju pa v gosteh vknjižili zanesljivo zmago z izidom 21:33.

»V torek nas čaka v pokalnem tekmovanju gostovanje pri ekipi Sevnice. Za nas bo to še ena tekma v natrpanem razporedu, ki nas čaka v teh dneh. Pričakujem od ekipe, da bomo tekmo vzeli maksimalno resno, saj je naš cilj na vsaki tekmi napredek naše igre in ekipe kot celote. V pokalnem tekmovanju se redno dogajajo presenečenja, zato moramo biti maksimalno koncentrirani na nasprotnika. Pod temi pogoji pričakujemo uvrstitev v naslednji krog pokalnega tekmovanja,« pred dvobojem meni trebanjski strateg Benjamin Teraš.

Tekma med Sevnico in Trimom Trebnjem se v sevniški športni dvorani prične jutri ob 19. uri.

1/16 finala rokometnega pokala Slovenije:

Torek, ob 19.00:

RK Sevnica – RK Trimo Trebnje