Novice

Jure Sušin – “Očetovstvo mi gre dobro od rok.”

Predstavljamo vam intervju z Juretom  Sušinom, levim krilom, ki že enajst sezon nastopa za člansko ekipo RK Trimo Trebnje (13.7.1985, 194 cm, 94 kg).
[singlepic id=3337 w=320 h=240 float=left]Kakšni so bili tvoji rokometni začetki?
“Rokomet sem začel trenirati v tretjem razredu pri Alojzu Radlju, navdušil pa me je prijatelj Miha Sever. Na igranje pri mlajših selekcijah imam najlepše spomine na osvojeno 2. mesto s kadeti leta 2002 in 3. mesto z mladinci.”
Kdo je bil tvoj prvi trener pri članski ekipi?
“S člansko ekipo sem začel trenirati pri trenerju Iliji Puljeviču in dobro se spomnim prvih minut na članski tekmi proti ekipi Celja leta 2004, proti igralcem, ki so me najbolj navduševali za rokomet. Večjo minutažo in vlogo v ekipi sem dobil pri Marku Šibili in v tem obdobju tudi najbolj napredoval. V tem obdobju smo dosegli tudi zame največji uspeh, 3. mesto v državi, ki smo si ga priigrali na zadnji tekmi v Celju.”
Kdaj si dobil prvi vpoklic v slovensko reprezentanco?
“Prvi vpoklic v člansko reprezentanco sem dobil pred kvalifikacijami za EP v Srbiji, vendar kasneje žal nisem bil v ekipi za prvenstvo. Sem pa odigral nekaj težkih tekem in turnirjev na malo višjem nivoju in dobil dragocene izkušnje ter neke vrste disciplino v igri.”
Kako se počutiš v vlogi mladega očeta?
“16. maja sva s Cvetko dobila hčerkico Julijo in zaenkrat mi gre očetovstvo kar dobro od rok, vendar pravijo da najtežje še pride…hehe”
Kakšni so tvoji cilji in cilji ekipe?
“Moji osebni cilji so vedno enaki, zmagati vsako tekmo ne glede na nasprotnika. Sicer pa postavljanju ekipnih ciljev za novo sezono ne posvečamo preveč pozornosti. Pričakovanja ostajajo enaka kot vsa leta doslej, torej uvrstitev v ligo za prvaka in čim boljša uvrstitev v končnici. Zaenkrat se bolj osredotočamo na naše delo, da čim prej postavimo sistem igre, ki bo glede na prejšnja leta nekoliko spremenjen in se ga čimbolj navadimo.”
Kakšna je razlika med prejšnjim trenerjem (Ivanom Vajdlom) in zdajšnjim (Romanom Šavričem)?
“Zaenkrat je prezgodaj za primerjave med zdajšnjim in prejšnjim trenerjem. Na treningih se dela dobro in že se je pokazalo nekaj pozitivnih stvari na prvih pripravljalnih tekmah. Ko bomo nekaj več časa posvetili obrambi bo še bolje.”
Kako je s tvojim študijem?
“Študija na Fakulteti za elektrotehniko še nisem končal, ostalo mi je še nekaj izpitov in diploma, kar imam v načrtu zaključiti pozimi.”
D. L.