Novice

INTERVJU: Vratarski tandem v letošnji sezoni

Ponedeljek, 31.8.2015

zigaurh2V letošnji sezoni bosta vlogo “čuvarja mreže” opravljala mlada Trebanjca, Urh Brana in Žiga Urbič.  Odgovorila sta nam na nekaj vprašanj.

Urh Brana

Povej nam nekaj o sebi!
Živjo! Sem Urh Brana, star sem 21 let.  V osnovno šolo  sem obiskoval v Trebnjem, kjer sem se tudi začel ukvarjati z rokometom. Natančneje v 2. razredu. Šolanje sem nato nadaljeval na športni gimnaziji v Novem mestu. Sedaj pa sem študent Fakultete za šport v Ljubljani. V prostem času zelo rad igram video igrice in poslušam glasbo,  s prijatelji, soigralci, grem rad tudi na pijačo. Moj prvi trener je bil Alojz Radelj. Za rokomet so me navdušili prijatelji. Je pa res, da je v Trebnjem rokomet že tradicija, tako da se ni bilo težko odločiti. Za svojo igralno pozicijo sem se odločil, ko smo začeli igrati za mlajše dečke in svoje odločitve nisem nikoli obžaloval. Ob prihodu v člansko ekipo sem se veliko naučil od Klemna Ferlina, ki je poleg Niklasa Landina in  Dejana Periča moj idol. Moji največji uspehi v klubskem tekmovanju so bili 2. mesto z ekipo kadetov in mladincev, 4. mesto z ekipo starejših dečkov ter 4. mesto v pokalu Slovenije s člansko ekipo.
Kako vidiš dosedanji potek priprav na novo sezono?
Priprave so do sedaj potekale zelo uspešno in kvalitetno. Trenirali smo dvakrat na dan, dopoldne nas je bilo nekaj manj, ker imajo nekateri službe. Delalo se je vedno “na polno”. Dopoldan smo imeli večinoma kondicijsko pripravo, zvečer pa smo kombinirali kondicijo in rokomet. Fizično smo zelo dobro pripravljeni, napake v igri pa bomo  morali do konca priprav še popravili. Odigrali smo kar nekaj pripravljalnih tekem in v Dobovi osvojili memorial Boga Doberška. Za piko na “i” pripravljalnega obdobja, pa odhajamo na tri dnevne priprave na Roglo. In s pripravami na Rogli bomo zaključili pripravljalno obdobje in začeli priprave na prvo tekmo letošnje sezone, proti Kopru.
 
video-trebanjski-vratar-brana-odlicno-branil-kar-s-hokejsko-celado-624x416Na pripravljalnih tekmah smo te videli braniti s hokejsko čelado. Povej nam nekaj o tem!
Ja to je res, da sem na pripravljalnih tekmah branil s hokejsko čelado. To ni bila nikakeršna šala ali pa podcenjevanje nasprotnikov.  Med počitnicami se mi je namreč zgodila manjša nesreča, pri kateri sem padel s stola. Zaradi tega sem pristal na operacijski mizi, saj sem imel zlomljeno čeljust. Rezultat tega padca pa so bile tri ploščice in  osemnajst vijakov v čeljusti ter šest tednov mehke tekoče hrane.
Da se vrnemo na čelado. Čelado sem uporabljal zato da bi se izognili direktnim udarcem v čeljust, ki bi lahko povzročil morebitno ponovno poškodbo. Do sedaj dobro okrevam in na treningih branim že brez zaščite. Ligo, ki se začne 5. septembra,  bom branil že brez čelade, ter jo tako postavil v kot in upam, da je ne bom nikoli več uporabil.

Tvoji pogledi na prihajajočo sezono!

Letošnja sezona bo zelo težka in hkrati zanimiva. Izgubili smo nekaj nosilcev igre (Potočnik, Radelj, Jelovčan, Ferkulj). Po dolgi odsotnosti se nam je na igrišču spet pridružil Miha Murčehajič, in pa, dobili smo okrepitev iz Sevnice, tj. Miloš Djurdjevič. Članski ekipi se je pridružilo tudi nekaj mladincev.
V letošnji ligi bodo ekipe zelo izenačene in vsak lahko premaga vsakega. Zato bo treba vsako tekmo igrati na polno in pokazati vse, kar znamo. Časa za hece ne bo.
Z odhodom Jelovčana,  sta  posledično padla tudi znanje in izkušnje na golu. Vratarji smo postali najmlajša skupina, glede na leta v klubu. Zato se bomo morali še toliko bolj truditi in delati, ter na vsaki tekmi dati maksimalno vse od sebe. Za nas skrbi tudi Marko Mežnaršič, ki nas trenira posebej, s koristnimi nasveti pa nam pomaga tako Marko kot tudi glavni trener Roman Šavrič. Te nasvete bova z Urbičem upoštevala in poskušala neizkušenost nadomestiti s trdim delom. Tako upam, da bova ekipi pomagala do čim boljših rezltatov.
Naši cilji v letošnji sezoni so uvrstitev med prvih šest ekip, vsako mesto višje, pa bo nagrada za naše trdo delo in pa borbenost.

Žiga Urbič

žigaPovej nam nekaj o sebi!

Sem Žiga Urbič, star 18 let, trenutno obiskujem in zaključujem šolanje na srednji elektro šoli v Novem mestu. V prostem času, ki ga ni veliko, igram diatonično harmoniko, ob kateri velikokrat kaj zapojem. Seveda kjub napornem urniku najdem čas tudi za prijatelje.

Rokomet sem začel trenirati v šestem razredu osnovne šole, kar je v primerjavi s soigralci zelo pozno. Glavna krivca za začetek rokometne kariere sta bila bratranca Sebastjan in Urban Križman. V golu sem se znašel zelo hitro, saj sem pred tem 5 let branil pri nogometu. Do sedaj sem s svojo generacijo osvojil kar nekaj lepih in odmevnih rezultatov v mlajših kategorijah. Dvakrat smo osvojili 4. mesto, dvakrat smo postali podprvaki in enkrat državni kadetski prvaki. Redno sem obiskoval tudi reprezentančne akcije za mlajše kategorije, s katerimi sem osvojil naslov olimpijskega festivala. Postali pa smo tudi olimpijski prvaki na mladinskih olimpijskih igrah na Kitajskem. Letos je moja generacija osvojila 2. mesto na svetovnem kadetskem prvenstvu, kjer pa žal nisem nastopil zaradi administrativne napake. Za člansko ekipo sem prvič nastopil pri 16 letih proti ekipi Vardar Skopje, tega trenutka ne bom nikoli pozabil.

Kako vidiš dosedanji potek priprav na novo sezono?

Priprave potekajo zelo dobro, žal pa imamo trenutno nekaj težav s poškodbami, tako da praktično na nobenem treningu nismo kompletni, kar nam onemogoča igranje 6:6. Sem pa zelo zadovoljen z vratarskimi treningi, pri katerih nam pomaga Marko Mežnaršič. Ob tej priložnosti bi se mu rad zahvalil za njegov trud, ki ga daje na treningih in poskuša vratarje čim bolj pripraviti na prihajajočo sezono.

Kadetska reprezentanca Slovenije, katere član si tudi ti, je na SP dosegla odlično 2. mesto. Vemo, da si moral zaradi administrativne napake, kar je skrajno nedopustno,  odpotovati domov. Kako bi  to komentiral?

Ko sem izvedel, da ne bom smel nastopiti na svetovnem prvenstu, me je psihično zelo potrlo. Rabil sem kar nekaj časa, da sem dal vsa ta čustva iz sebe in zbral moči za nadaljevanje sezone. To izkušnjo bom vzel za dobro, saj se nič ne zgodi brez razloga. Ko sem tekme spremljal izpred domačega zaslona, sem bil vesel ob dejstvu, da sem bil ekipi tako velik navdih na vseh tekmah in jim dajal neko pozitivno energijo, da so bili še bolj zagnani in željni uspeha, ki so si ga na koncu tudi priborili.

Tvoji pogledi na prihajajočo sezono!

V prihajajoči sezoni pričakujem veliko težkih tekem, saj je liga veliko bolj izenačena, kot v preteklih letih. Zato se bomo morali še toliko bolj potruditi na vseh treningih, da bomo na sezono dobro pripravljeni. Smo zelo mlada ekipa, ki pa je lačna uspehov in željena borbe vsake sekunde na tekmi. Kam nas bo želja po čim boljši igri popeljala, bomo še videli. Seveda pa ne gre niti brez športne sreče, ki jo bomo potrebovali in pa močne podpore zvestih navijačev na vsaki tekmi. Zato vabim vse navijače, da skupaj v letošnji sezoni dosežmo čim boljši uspeh.

RK Trimo Trebnje