Novice

Intervju: Marko Mežnaršič, pomočnik trenerja pri članih

meznarsic-markoMarko Mežnaršič sedaj v Trimu deluje že drugo sezono kot pomočnik glavnega trenerja članske ekipe, v preteklosti pa je desetletje treniral mlajše selekcije, vse od starejših dečkov, kadetov do mladincev.

Kakšne so vaše naloge pri članski ekipi?

Kot pomočnik trenerja pomagam Romanu (glavnemu trenerju Šavriču) pri izvedbi rokometnega dela treninga, za kondicijskega skrbi Marko Tomič. Pomagam mu sestavljati taktiko igre, sodim medsebojne tekme itd. Veliko časa posvetim tudi individualni taktiki in tehniki posameznega igralca, se z njimi pogovarjam o načinu, kako napredovati v igri. Drugače pa se vsi trije trenerji veliko pogovarjamo, dogovarjamo, izmenjujemo mnenja in iščemo načine, kako biti uspešen v igri in imeti uspešne igralce, tudi na osebnostnem nivoju.

Kako ste zadovoljni s dosedanjim potekom priprav?

Priprave na novo sezono potekajo po programu. Trenutno, zaradi obnove športne dvorane v Trebnjem,  dvakrat na dan treniramo v dvorani OŠ v Mokronogu, kjer imamo zelo dobre pogoje. Dopoldanski treningi so načeloma rezervirani za nabiranje kondicijskih sposobnosti, popoldne pa pilimo tehnično – taktične zamisli. Fantje trenirajo dobro, zavzeto, odlično so se v naš sistem delovanja po mojem mnenju vklopili tudi vsi novinci (Gregor Potočnik, Klemen Sašek, Rok Jelovčan) ter nekateri naši mladinci (Rok Željko, Nino Ferlin, Tim Butkovec, Andraž  Zaplotnik), ki so prvič priključeni delu članske ekipe. Odigrali smo tudi že prvo tekmo proti francoskemu AIX-u, ki smo jo sicer izgubili, vendar je bil vtis na splošno dober. Za enkrat vse deluje kot je treba.

IMG520 Kaj pričakujete od nove sezone?

Na kratko! Novi igralci, posledično nova ekipa, novi izzivi, novi cilji. Odšli so odlični igralci, prišli so novi, ki jih bo potrebno vključiti v naš sistem delovanja, igranja, razmišljanja. Potrebno bo najti nove nosilce igre med obstoječimi igralci. V delo s člansko ekipo so kot rečeno vključeni tudi nekateri mlajši igralci, ki jih bomo skušali čim bolj usposobiti, da bodo nekoč lahko del uspešne trebanjske rokometne zgodbe Torej dela na pretek. Enkrat so na sportalu Planeta siol napisali, da smo v Trebnjem »tovarna rokometašev z dodano vrednostjo« in imeli so kar prav.