Novice

FOTO: Turnir Zasavje Cup 2016

V soboto 28. 5. 2016, smo se mladi rokometaši RK Trimo Trebnje udeležili tradicionalnega turnirja v mini rokometu, Zasavje Cup 2016. Turnir je potekal v dvorani Dolanka v Dolu pri Hrastniku. Na turnirju smo sodelovali z dvema ekipama dečkov, v kategoriji letnikov 2006. Prvo ekipo so sestavljali dečki, ki trenirajo mini rokomet v Trebnjem, drugo pa dečki, ki trenirajo mini rokomet na Mirni, Nemški vasi in Dobrniču. V naši kategoriji je nastopalo 20 ekip iz Slovenije, Hrvaške in BIH. Dečki so pokazali svoje znanje in zavidljivo mero borbenosti. Pridobili so novo izkušnjo, ki jim bo pomagala v prihodnosti. Oba trenerja (Marko Radelj in Maj Grandovec), sva bila zadovoljna s prikazanim in predvsem z tem, da so fantje uživali na turnirju.
M.R.

Vtisi Domna Klavsa:

V soboto je bil lep sončen dan, katerega sem komaj dočakal. Kot igralec mini rokometa sem se prvič udeležili mednarodnega rokometnega turnirja, ki se je igral v Dolu pri Hrastniku.

Na turnir smo se odpravili z mini busom, saj nas je bilo kar 19. Spremljala sta nas naša trenerja Marko in Maj. Prvo ekipo je vodil trener Marko in je bila sestavljena iz fantov, ki trenirajo v Trebnjem. Drugo ekipo je vodil trener Maj in v njej smo bili fantje iz Dolenje Nemške vasi, Dobrniča in Mirne. Na turnirju je bilo veliko ekip in tudi veliko gledalcev, ki so nas spodbujali. Zanimivo mi je bilo, da smo igrali tudi z vrstniki iz Bosne in Hercegovine ter Hrvaške. Vse tekme so bile zelo borbene in izenačene, kar so pokazali tudi rezultati. V zaključni del turnirja se nismo uspeli uvrstiti, vendar smo vseeno uživali v rokometni igri, kot tudi v drugih dejavnostih, ki so jih pripravili organizatorji. Narediti smo si dali različne tatuje in kupili smo si majice z logotipom turnirja.

Na zaključku turnirja smo vsi igralci prejeli spominske medalije ter se utrujeni in polni zanimivih vtisov odpeljali domov.

D.K.