Novice

FOTO: Led je prebit, prva zmaga na računu

Nedelja, 7.9.2014; Rokometaši Trima smo uspeli premagati SVIŠ na prvi tekmi sezone. Zmaga je bila zaslužena in neogrožena, žal pa se je poškodoval Murčehajić.

RK Trimo Trebnje : RK SVIŠ   27 : 21 (15:9)

RK Trimo Trebnje: Jelovčan (10 obr), Zaplotnik, Femec, Radelj, Murčehajić 4(2), Skol 4(3), Sušin 4, Željko, Baznik, Potočnik 4, Udovič 1, Sašek 4, Grandovec 4, Florjančič 2, Brana (3 obr, 1 x 7m).

RK SVIŠ: Prašnikar, Tekavec, Potokar, Marušič 4, Zavodnik 2, Stopar S. 6, Pekolj 3, Košir Matej, Kalabić 1, Oven, Slapničar, Marinčič 1, Kristan, Stopar G. 3, Bučar, Košir Matic 1.

Tekma je bila odigrana v Mokronogu, kjer se je nabralo lepo število navijačev. Trimo je od začetka nakazal, da zmage ne misli izpustiti iz rok. Odločno v obrambi in z razpoloženim Murčehajićem na začetku tekme (dosegel prve 4 gole) in povedli smo z 5:1. Vsi igralci so opravljali svoje naloge maksimalno in rezultat je bil ugoden, vodili smo za 5 do 6 zadetkov. Nato pa se je zgodila poškodba Murčehajića, ki je imel težave s kolenom. Nadomestil ga je Skol, ki je dobro odigral, vendar zgubili smo na širini. Do konca polčasa smo kontrolirali tekmo, največ vodili za 7 (15:8), v napadu pa je bila razpoložena cela ekipa, na vratih je bil odličen Jelovčan.

Drugi polčas smo zopet začeli odločno in držali prednost. Nato je prišlo nekaj slabših minut, kjer se je gostom uspelo približati na 4 zadetke zaostanka. Vendar smo vsakič našli odgovor in zopet pobegnili na varno razdaljo. Spet je najvišja razlika znašala 7 zadetkov, po obdobju dveh igralcev manj pa so se gostje zopet približali na 4 zadetke. To nas ni zmedlo in Sašek je z zaporednima goloma ohranil mirno končnico. Po obranjeni sedemmetrovni Brane Stoparju pa so bili vsi dvomi o zmagovalcu dokončno rešeni. Trimo je deloval ekipno (šest strelecev z po 4 zadetki), obramba dobra z par napakami. Veselili smo se prve zmage, žal pa smo za nekaj časa izgubili Murčehajića. Po tekmi je trener Roman Šavrič povedal: “Vsaka prva tekma sezone prinaša nekaj negotovosti, zato smo bili še posebaj previdni. Igralci so bili na nivoju, dobro so izpolnjevali zastavljene naloge in zmaga je bila zaslužena. Grenak priokus je poškodba Murčehajića, ki ima podobne težave kot kapetan Radelj, ki ni igral. Upam, da se kmalu kompletiramo in ugotovimo, kako visoko lahko merimo.”

RK Trimo Trebnje