Novice

Državnim prvakom dolgo dihali za ovratnik

Nedelja, 29.9.2013; Rokometaši Trima so v zadnji tekmi 4. kroga dolgo pretili državnim prvakom, ki so se morali maksimalno potruditi, da so odnesli celo kožo.

RK Trimo Trebnje : RK Gorenje  25 : 30 (14 : 13)

RK Trimo Trebnje: Femec, Radelj 1, Murčehajić, Ratajec 8(3), Čeh, Ferlin (16 obr), Skol 1, Sušin 3, Saje, Rojc 5, Udovič, Ferkulj 5, Grandovec M., Grandovec T. 1, Florjančič 2, Brana.

RK Gorenje: Taletovič, Cehte N., Medved 4(3), Burić S. 6, Burić B., Cingesar 1, Cehte K. 2, Skube 5, Golčar 5, Šoštarič 3, Dobelšek 1, Gams, Nosan, Oštir 1, Dujmovič 2, Bećiri.

Rokometaši Trima so se pogumno nosili z državnimi prvaki. Gostje so sicer povedli z 1:3, nato pa so domačini prevzeli pobudo nad tekmo. Preobrnili so potek igre in povedli. Vodili so za zadetek, dva, gostje se niso uspeli približati. Po odlični akciji (cepelin Sušina in Rojca) so domači povedli za tri (11:9) in prisilili goste k minuti odmora. Gostje so z raznimi rotacijami iskali udarno sedmerko, Trimo je do polčasa uspel zadržati prednost (14:13).

Nadaljevanje je kmalu prinesel priključek Gorenja, a so Trimovci kljub vsemu uspeli rahlo voditi. Prisotnih je bilo tudi nekaj napak na obeh straneh, temperatura v dvorani se je (ob korektnem navijanju in obnašanju) dvigala. Trimu je uspevalo praktično vse, uspeli so povesti za velikih +4 (22:18, 41. minuta). Minuta odmora gostov je tokrat delovala, Gorenje se je približeval in izkoriščal dolgo klop. V 51. minuti je Gorenju uspelo izenačiti in nato tudi kmalu povesti. Trimu je zmanjkalo rotacije (zaradi poškodbe niso igrali Grandovec Maj, Murčehajič in Korelec) in v 55. munuti je bil rezultat +3 za Gorenje (23:26). Če smo hoteli ujeti goste, smo morali hitro zaključevati napade in posledično smo naredili nekaj napak. Gorenje je uspel ohraniti varno razliko 3 zadetkov, na koncu pa so v domačih vrstah dobili priložnost vsi igralci in razlika je (nerealno glede na potek tekme) narastla na končnih 25:30.

Domačini smo (zopet) prikazali všečno in borbeno igro in če bomo zdražali v takem ritmu, bodo na naslednjih – na papirju lažjih tekmah – prišle tudi zmage. Do takrat pa je potrebno ohraniti realno razmišljanje in trezno glavo ob kvalitetnem treningu.

RK Trimo Trebnje