Novice

Državni prvaki premočni

Rokometaši Trima Trebnje so v domači tekmi morali priznati premoč gostom iz Velenja. Enakovreden boj je potekal le v prvem polčasu, nato pa so gostje uspeli vknjižiti svojo premoč.

RK Trimo Trebnje : RK Gorenje     24 :37 (11:16)

RK Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Lukanc, Radelj, Paladin 6(2), Ratajec 1, Ferlin (7 obr), Skol 2, Sušin, Saje (1 obr), Florjančič 1, Rojc 3, Zoran 1, Skube 6, Grandovec 1, Alberto Garcia 3.

RK Gorenje: Gajić, Melić 6, Bezjak 5, Pucelj, Dolenec 8, Brglez, Cingesar 2, Taletovič, Cehte 4, Miklavčič 4, Gaber 2, Golčar, Dobelšek 2, Gams 1, Bajram 1, Dujmovič 2.

Tekma se je začela z vodstvom gostov, ki so v prvih minutah vodili za gol ali dva. Trimovci se niso pustili oddaljiti, nasprotno, uspeli so izenačiti in ujeti priključek (5:5, 8. minuta). Nato smo imeli možnost za vodstvo, a je Skube zapravil protinapad. Gorenje se je zopet odlepilo na dva zadetka (7:9, 8:10), domačini pa so imeli nekaj smole pri odločitvah, ki bi lahko bile tudi drugačne. Žal so to gostujoči igralci to izkoristili in se uspeli odlepiti na varno razliko petih zadetkov (10:15). Tako prednost so uspeli zadržati do polčasa, tekma pa si je zaslužila drugačen odnos.

V drugem polčasu so Trimovci še poizkušali ujeti priključek. Približali smo se na tri zadetke zaostanka (14:17, 15:18), ki so še obetali izenačujočo tekmo. Nato pa smo naredili nekaj napak, ki so jih Velenjčani znali vnovčiti. Bili so dovolj motivirani in pripravljeni, da so to izkoristili. Še enkrat so se uspeli odlepiti na neulovljivo razliko (17:26) in tekma je bila praktično odločena. Nato so v zadnjih nimutah igrali rezervisti, tudi klop Gorenja pa je dosti močnejša zato možnosti za ugoden izid ni bilo. Gorenje je zasluženo odneslo poln izkupiček, svojo premoč so realizirali. Trimo bo svoje priložnosti iskal na drugih tekmah, z tekmeci v svojem rangu.

RK Trimo Trebnje