Novice

Dočakali smo(bomo) tudi zadnjo tekmo sezone

Ponedeljek, 19.5.2014; Naključje je hotelo, da se v zadnji tekmi pomerimo z sosedi iz Sevnice, s katero smo tudi, v obliki prijateljske tekme, sezono tudi začeli.

Pa se najprej vrnimo na tekmo v Ribnici, ki smo jo odigrali v soboto. Odigrali smo zelo dobro tekmo in le kanček sreče nam je zmanjkalo, da bi odnesli poln izkupiček. Ribnica je odigrala v popolni postavi, zanimivo bi bilo videti, kako bi bilo, če bi tudi mi lahko nastopili v najboljši postavi. Kljub vsemu pa nas veseli dejstvo, da je na tekmi zmagal rokomet, da je bil prisoten fair play in da sta si obe ekipi zaslužili točko. To naj bo imperativ vsem ekipam tudi v prihodnji sezoni. Končno 5. mesto v državnem prvenstvu je dosežek, ki bi ga pred sezono sprejeli z odprtimi rokami.

Tekma s Sevnico tako ne bo odločala o ničemer. Oboji tako lahko igramo sproščeno, a verjetno si vsi želimo prikazati v dobri luči. Pristop do tekem v letošnji sezoni ni bil vprašljiv, verjamemo, da bo tako tudi na zadnji tekmi. Tekma bo imela za nas še dodaten pomen. Namreč, zadnjič bodo dres Trima oblekli Anže Korelec (12 članskih sezon), Klemen Ferlin (8 sezon) in Anže Ratajec (6 sezon). Vsi ti igralci so drugače otroki kluba, ki so celo kariero igrali za Trimo, od mini rokometa naprej. Zaslužijo si dostojno slovo  in v to smer se bo tudi gibala tekma. Pred tekmo pa se bodo širši trebanjski publiki predstavili tudi vse uspešne mlajše selekcije, ki jih je letos kar nekaj. Tako imamo edini klub v Sloveniji dve selekciji kot državni prvak (kadeti in st. dečki A), mladinci so osvojili 4. mesto, st. dečki B bodo igrali v skupini za uvrstitev od 5. do 8. mesta, tu pa so še osnovnošolski državni prvaki. Kot zanimivost pa omenimo še revialno predtekmo med mlajšimi dečki RK Trimo Trebnje in mlajšimi deklicami ŽRK Krka( 17:45), katere so državne prvakinje. Za ŽRK Krka pa nastopajo dve Trebanjki in sicer Ana Jarc in Kaja Mandelj in prav je, da se tudi one predstavijo trebanjski publiki. Hkrati pa bi prosili vse navijače, ki se bodo udeležili naše zadnje tekme, da s sabo prinesejo kakšne stvari, ki jih lahko pogrešijo. Te bodo namenjene za ljudi iz BiH in Srbije, ki so jih prizadele poplave.

Razlogov za obisk tekme je tako veliko, pozivamo vse navijače in pristaše kluba, da se na primeren način poslovimo od, še ene, zelo uspešne sezone.

635122683973845975_trimo23_130816_ak

Anže Korelec končuje svojo športno kariero (foto: Siol)

20130929_30422_000

Anže Ratajec se seli na Madžarsko

20131020_33795

Klemen Ferlin bo destinacijo izbral v prihodnjih dneh (foto: Dolenjski list)

RK Trimo Trebnje