Novice

Dobova boljša

Dvorana OŠ Trebnje, 20. april, 20.00.

RK Trimo Trebnje : MRD Dobova 24:27 (10:13)

Jerlah, Pangerc, Horžen 6, Djurdjevič , Florjančič , Kotar Mat. 6, Sikošek Pelko, Sašek 1, Pernovšek, Mlakar, Ratajec 1, Redek 6, Kotar Mar. 4, Mikec, Urbič 12 obramb, Hasič.

Tudi tokrat so v domači ekipi manjkali številni nosilci igre, ki zaradi poškodb še ne igrajo: Tevž Grandovec, Rok Skol, Tim Rozman, Urh Brana, Uroš Udovič, Tobias Cvetko in Miha Kotar so soigralce spremljali ob igrišču. Trener domačih Zarabec je v ekipo vpoklical še enega novega mladinca, zunanjega igralca Urha Pangerca.
Gostje so v zadnjem času v dobri formi in so v Trebnje prišli sproščeno, vendar odločeno po novo zmago, je pred tekmo povedal gostujoči trener Aleksander Markl. Domači so začeli v rahlo spremenjeni postavi, na desnem beku je začel mladi Amadej Jerlah. Tekmo so bolje odprli gostje, saj so domači zapravljali svoje napade, a je Urbič z nekaj lepimi 100 % obrambami omogočal stik z gosti. Tudi gostujoči vratar Blaževič se je razbranil, gostje so v 16. minuti po zadetku  Smojverja vodili z 4:6. Igra se je v drugem delu prvega polčasa razživela, na položaju organizatorja je super igral mladi Marko Kotar Spremljali smo hitro igro, vendar so gosti ohranjali minimalno prednost in jo do polčasa povečali na +3.
Domačim na začetku drugega polčasa zopet ni steklo v napadu, v prvih 8 minutah so dosegli 2 zadetka. Vseeno se gostje niso odlepili na večjo prednost, saj je spet nekaj obramb v vrsti uspelo Urbiču. Domačim še naprej ni steklo v napadu, gostujoči vratar je izvrstno branil in Dobova je to izkoristila z novimi zadetki. V 46. minuti je pri vodstvu 14:19 sledila minuta odmora na zahtevo domačega trenerja. Tudi ta ni obrodila sadov, igra v napadu ni in ni stekla, gostje so imeli potek igre vseskozi v svojih rokah. V zadnjih minutah so domači s tesnim pokrivanjem poizkušali narediti preobrat, vendar neuspešno. Čestitke gostom iz Dobove za zasluženo zmago.
Žal moramo povedati, da je v enem izmed napadov pretres možganov utrpel Klemen Sašek. Upamo, da pretres ni hujši in da se bo kmalu vrnil na rokometni parket.

Igralec tekme po izboru komisije: Jure Blaževič

Semafor:
10: 3:4
20: 7:8
30: 10:13

40: 13:15
50: 16:19
60: 24:27