Novice

Članska ekipa “zagnala motorje” za nadaljevanje prvenstva

Rokometaši Trima Trebnjega so z včerajšnjim dnem začeli priprave na zadnje tekme rednega dela NLB lige. Na uvodnem treningu se je poleg strokovnega štaba zbralo osemnajst igralcev.

Trening se je tradicionalno začel z govorom glavnega stratega Benjamina Teraša, ki se je na trenerski stolček trebanjskega prvoligaša usedel na začetku letošnje sezone. Po desetdnevnem dopustovanju in uživanju med praznikih. Po dveh zaporednih porazih v NLB ligi se trebanjsko moštvo nahaja na sedmem mestu prvenstvene lestvice in ima na svojem računu 14 točk.

Čeprav gre za zelo mlado ekipo, ki nabira izkušnje v prvi ligi, pa si zagotovo vsakdo želi priti v NLB ligo za prvaka, a pot ne bo lahka. Takoj po koncu zimskega premora bo v trebanjski športni dvorani gostovala ekipa Kopra, ki je na prvi tekmi po vodstvu s sedmimi zadetki, prišla le do točke proti četi Benjamina Teraša.

Poleg napornih treningov bo moštvo odigralo kar nekaj pripravljalnih tekem. Slednje bodo večinoma odigrane v domači dvorani. Prvi dve sledita že prihodnji konec tedna, ko v četrtek, 10. januarja gostimo Krško (tekma je ob 18.30), dan kasneje pa nas ob enakem terminu čaka še dvoboj z lanskoletnim prvoligašem, Herz Šmartnim. V soboto, 19. januarja (lokacija in ura tekme bosta znana naknadno) se bomo pomerili z novomeško Krko, teden dni kasneje pa nas čaka še tekma s SVIŠ-em iz Ivančne Gorice. Obenem bo četa trebanjskega stratega Teraša v zadnjem tednu januarja gostovala v pokalu Sloveniji pri ekipi Gorišnice.

Benjamin Teraš je za klubsko televizijo spregovoril par besed o začetku priprav:

Razpored pripravljalnih tekem pred nadaljevanjem prvenstva:

Četrtek, 10. januar ob 18.30: RK Trimo Trebnje – RK Krško

Petek, 11. januar ob 18.30: RK Trimo Trebnje – RD Herz Šmartno

Sobota, 19. januar: RK Trimo Trebnje – MRK Krka Novo mesto – ura in lokacija tekme bosta znana naknadno

Sobota, 26. januar: RK Trimo Trebnje – RK SVIŠ Ivančna Gorica – ura in lokacija tekme bosta znana naknadno