Novice

Blizu presenečenja sredi Celja

Trimo je bil blizu presenečenja v Celju, saj je vodil do 54. minute. Zelo dobro je igrala cela ekipa kljub temu, da je bilo nekaj igralcev poškodovanih.  

Celje Pivovarna Laško : Trimo Trebnje 31:28 (13:17)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (2 obrambi), Skok (10 obramb), Blagotinšek, Mlakar 1, Marguč 6 (1), Janc 1, Razgor 3, Toskić 4, Ranevski, Se. Skube 2, Zelenović 6, Žabič, Mačkovšek, Lekai 6, Žvižej 2 (1).

Trimo Trebnje: Ferlin, Saje (4 obrambe), Brana (6 obramb – 1 x 7-m), Korelec, Femec, Paladin 2, Ratajec 2, Skol, Sušin 3, Florjančič 1, Rojc 1, St. Skube 9 (2), Grandovec 4, Aguirrezabalaga 6.

Tekma je bila odigrana v Golovcu in je bila kar lepo napolnjena. Trimo se ni ustrašil vzdušja in je narekoval tempo igre. Povedel je z 2:1 in 4:2, igrala se je dobra obramba. Pri Trimu je izstopal Skube, ki je odlično vodil ekipo in tudi zabijal. Posledica takšne igre je bilo vodstvo 9:6 v 19. minuti. Nato so Celjani uspeli odigrati bolje in ustvariti pritisk, ki se jim je obrestoval. Izenačili so in v 24. minuti tudi prvič povedli (13:12). Zdelo se je, da bodo dodali plin in se odlepili, a se Trimovci še niso strinjali. Španec Garcia z dvema lepima zadetkoma ter Sušin in Skube so naredili delni izid 5:0 in povedli z 17:13, kar je bil tudi izid polčasa.

V drugem delu se je pritisk Celjanov stopnjeval, a Trimo se še ni predal. Dobro je branil Brana (tudi sedemmetrovko Marguču) in Celjani so še vedno zaostajali. V vrstah domačinov je bilo prisotno čedalje več nervoze, Trimo je uspel držati vodstvo dveh do treh zadetkov. V 47. minuti so bili gostje primorani vzeti minuto odmora po zaostanku 25:22. Trimu se je poznala utrujenost (manjkal je tudi kapetan Radelj) in Celjani so v 53. minuti uspeli izenačiti (26:26). Sledila je velika borba za vsako žogo, nato pa nekaj odločitev, ki bi bile lahko tudi drugačne. Skube je bil izključen za 2 minuti in Celjani so to izkoristili in povedli na 29:27. Razliko se ni več dalo ujeti kljub tesnemu pokrivanju domačih igralcev. Na koncu je sledil poraz da tri zadetke, a lahko bi bilo tudi drugače. Trimo se je predstavil v dobri luči, brez kompleksov(predvsem mlajših igralcev). Celotno fotoghalerijo si lahko pogledate na spletni strani:

Galerija slik

Prvi del sezone je tako končan, nadaljevanje sledi z začetku meseca februarja.

RK Trimo Trebnje