Novice

Blaž Rojc – “Rokometu se definitivno ne bi odrekel”

Predstavljamo vam intervju z Blažem Rojcem, desnim zunanjim napadalcem (29. 11. 1988, 187cm, 100kg).

[singlepic id=3334 w=320 h=240 float=left]Kakšni so bili tvoji rokometni začetki?

“Z rokometom sem se začel ukvarjati v 2. razredu osnovne šole. Sicer sem obiskoval številne športne krožke, vendar sem na pobudo mojega takratnega učitelja športne vzgoje Alojza Radlja udeležil tudi mojega prvega rokometnega treninga in ni trajalo dolgo, da sem rokomet vzljubil. Poleg lastne zagnanosti sem vedno od vsega začetka imel 100% podporo tudi pri starših, ki jim ni bilo težko me voziti na treninge in me podpirati na vseh tekmah, kar počneta še danes in sem jima za to zelo hvaležen. Zdaj se jima je pridružila še moja punca, ki me prav tako z veseljem spremlja in podpira na moji športni poti.”

Kakšne uspehe si dosegel v svoji rokometni karieri?

“V moji dosedanji rokometni karieri sem doživel veliko lepih trenutkov in tudi nekaj lepih uspehov. Najbolj sem si zapomnil naslov državnih prvakov osnovnih šol, ter pozneje 2. ter 3. mesto v mladinski konkurenci. Ves čas sem bil tudi član kadetske ter mladinske izbrane vrste, s katerimi smo se redno udeleževali evropskih in svetovnih prvenstev in dosegli tudi 3. mesto na svetovnem prvenstvu v Egiptu.”
Kakšni so cilji za letošnjo sezono?
“Cilji za letošnjo sezono so precej jasni, to je liga za prvaka v državnem prvenstvu. Sicer pa iti iz tekme v tekmo maksimalno na zmago, nikogar podcenjevati in napredovati v sami igri, tako jaz kot posameznik kot ekipa kot celota. “
Kako si zadovoljen z novim vodstvom v  klubu oziroma ali so prisotne kakšne spremembe od preteklih let?
“Poleg igralskega kadra se je letos zamenjalo tudi strokovno vodstvo. Roman se je izkazal kot zelo ambiciozen trener , prav tako njegov pomočnik Marko Mežnaršič. Fizioterapevt in kondicijski trener pa je ostal Marko Tomič. Na treningih je prisotna disciplina, dela se trdo, veliko pozornosti se posveča podrobnostim, trenerju pa se ni odveč posvetiti individualnim pomanjkljivostim posameznika, kar je zelo dobrodošlo.”
Kakšno mnenje imaš v tem, da bosta v letošnji sezoni pri članih samo dva levičarja? 
“Res je, da bova to sezono v ekipi samo dva levičarja, jaz in Anže Korelec. Nedvomno bo napor in pritisk večji kot je bil do sedaj. Upam samo na odsotnost poškodb, sicer pa nama ne bo problema dati svojega maksimuma in pomagati ekipi po najinih najboljših močeh.”
Če bi se še enkrat rodil ali bi se zopet odločil za rokomet ali bi se raje ukvarjal s kakšnim drugim športom?
“Ne vem točno kako bi bilo, če bi se še enkrat rodil, toda rokometu se definitivno ne bi odrekel,hehe.”
D. L.