Novice

Anže Ratajec odhaja na Madžarsko

Sreda, 14.5.2014; Anže Ratajec je po odlični sezoni v RK Trimo Trebnje uspel podpisati pogodbo z tretjim madžarskim klubom, RK Csurgo.

Anže Ratajec je novi produkt trebanjske rokometne šole, ki bo svoje znanje lahko pokazal drugje. Za sabo ima odlično sezono, kjer je bil steber obrambe, hkrati pa še najboljši strelec ekipe. Njegovo požrtvovalno in trdo delo se je tako obrestovalo. Anže je letnik 1991, v njegovi generaciji pa sta igrala še Miha Zarabec in Jernej Papež. To je generacija, ki je trebanjskemu klubu prinesla tudi prvi državni naslov pri starejših dečkih, ki so ga nato ponovili še pri kadetih. Anže je bil kapetan te generacije in oseba, ki je poleg sebe skrbela še za druge na igrišču. Anže ima, poleg talentiranosti, še izredno voljo do dela, kar se mu je na koncu tudi obrestovalo. Je zelo čvrst igralec, ki praktično ne pozna poškodb. V klubu ga bomo zelo pogrešali, a naše poslanstvo je jasno – proizvajanje vrhunskih igralcev.

Anže je ob podpisu pogodbe za madžarski Csugro povedal: Pred sezono sem bil postavljen v popolnoma novo vlogo. Po 3 sezonah, ko sem praktično igral večino časa samo v obrambi sem postal prvi srednji članske ekipe. Vsak ta leta, sem imel ta privilegij, da sem lahko spremljal in se učil od najboljših srednjih zunanjih kar jih ima slovenski rokomet.(Brata Skube in Miha Zarabec) . Mogoče, mi je bilo tudi zaradi tega nekako lažje se prilagoditi na novo pozicijo na igrišču. Z svojimi predstavami sem postal zanimiv za nekatere ekipe. Najbolj konkretno so zanimanje pokazali iz Csurga. Odločitev, ni bila lahka ampak v dani situaciji mogoče tudi edina pravilna. Z Csurgom smo našli skupni jezik in tako po tej sezoni odhajam na Madžarsko. Zahvaljujem se klubu v katerem sem naredil prve rokometne korake za vse kar so mi dali. Posebna zahvala gre trenerjem, ki so me trenirali v obdobju, ki sem ga preživel tukaj. Hvala soigralcem, s katerimi smo tudi letos pokazali da se v Trebnjem igra dober rokomet. Hvala Marku Radlju kapetanu, s katerim sem se neštetokrat do solz nasmejal. Hvala vsem navijačem, ki ste me spremljali ves ta čas. Bili ste tisti motiv več, da sem dajal vedno vse atome moči za klub. Na zadnje pa ne morem mimo mojih staršev, ki sta me zadnjih nekaj let vestno spremljala na vseh tekmah po Sloveniji. Hvala!
Čeprav nas čaka še tekma v Ribnici, pa vas že sedaj vabim na zadnjo tekmo, ki bo 21.5.2014 ob 20 uri. Moja zadnja tekma v trebanjskem dresu za nekaj časa, upam pa, da se še kdaj vrnem in igram za moj klub TRIMO TREBNJE!

Rokometni klub Trimo Trebnje ti želi uspešno rokometno kariero, vrata v našem klubu pa ti bodo vedno odprta!

RK Trimo Trebnje

20130929_30471_000