Novice

Aleksandar Tomić vesel prihoda v Trimo

Trebanjske vratnice je na začetku letošnje sezone iz novomeške Krke, kamor sta se preselila še Leon Rašo in David Didovič, okrepil izkušeni srbski čuvaj mreže Aleksandar Tomić. Slednji se ob prihodu v Trebnje odlično počuti, a dobro formo želi pokazati tudi na igrišču.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Tomić je svoje prve rokometne naredil v Srbiji, kjer je igral tudi za beograjski Partizan. Leta 2014 so ga ambicije novomeške ekipe in cilji v prihodnjih sezonah mikale za odhod v Slovenijo k novomeški Krki. V lanski sezoni je bil del velikega uspeha in s Krko osvojil drugo mesto v pokalu Slovenije, letos pa v superpokalnem obračunu na kolena spravil Celje Pivovarno Laško in bil z odličnimi obrambami glavni junak srečanja.

Vodstvo trebanjskega kluba si v prihodnji sezoni resno želi izboljšati rezultatski cilj ter z močno zasedbo narediti dober rezultat. Zato bo Aleksandar Tomić eden izmed glavnih členov te zasedbe, ena izmed njegovih vodilnih lastnosti pa so zagotovo izkušnje.

»V Trebnjem se super počutim. Pripravljen sem, ampak je za dober rezultat v prvenstvu potrebno delati tekom priprav,« je na uvodu dejal Tomić, kateremu je v veselje delati s takšnimi strokovnjaki, kot so kondicijski trener Marko Tomič, pomočnik Marko Mežnaršič ter glavni strateg Ivan Vajdl.

V Novem mestu želimo biti uigrani

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Ekipo je na koncu minule sezone zapustilo osem igralcev, poleg trenerja Benjamina Teraša. Slednjega je zamenjal stari znanec Ivan Vajdl, poleg izkušenega Velenjčana pa je klub pripeljal še pet novincev. Nekaj obetavnih mladincev se bo prav tako priključilo k članski ekipi, zato je jasno, da bo ekipa za uigravanje morala nameniti kar nekaj časa.

Po besedah Tomića je glavni cilj na prihajajočem turnirju v Novem mestu, kjer se bodo Trebanjci v polfinalu merili s Krkaši in nato še z morebitnim tekmecem dvoboja med Csurgom ter SKA Minskom, čim bolj uigrati zasedbo za boljše nadaljevanje pripravljalnega obdobja. »Pričakovanj v bistvu ni, glavni cilj pa je ta, da se želimo čim bolje uigrati in pripraviti na novo sezono,« meni Tomić.

Za konec pa je dodal še sporočilo trebanjskim navijačem: »Želim, da bodo potrpežljivi in nam zaupajo!«