Novice

5 Trebanjcev na kampu RZS za najbolj nadarjene

[singlepic id=3449 w=320 h=240 float=left]Kamp rokometne zveze Slovenije za najmlajše (letnik 2000 in mlajši) se je letos odvijal v Ajdovščini. Udeležilo se ga je tudi 5 Trebanjec in sicer, Timotej Majzelj, Lovro Višček, Amadej Jerlah, Jan Redek in Tevž Gabrijel. Urhu Pangercu pa je poškodba preprečila udeležbo na kampu. Trener reprezentančne selekcije dečkov starih do 15 let je Marjan Potokar, ki je bil tudi strokovni vodja kampa. Za organizacijsko izvedbo, ki je bila letos zares na visoki ravni pa je poskrbela Mateja Kavčič. Kamp je potekal od srede, 28. 8. 2013 do sobote 31. 8. 2013. Udeležilo pa se ga je kar 100 otrok iz različnih klubov po Sloveniji. Za strokovno delo so ob Marjanu Potokarju, skrbeli še dr. Primož Pori, Anja Frešer, David Lipoglavšek, Nikola Radić, Aleksander Lapajne, Marko Cenčič, Marko Lipovž in Ana Žigon.

Vodja športnega kampa Marjan Potokar je povedal: »Pred leti smo začeli z vizijo iskanja talentov, ki naj bi v prihodnosti postali člani mlajših reprezentančnih selekcij. Izkazalo se je, tudi z rezultati kadetske in mladinske reprezentance, da gre za dobro rešitev. Zdaj so na kamp vabljeni igralci rojeni leta 2000 in 2001, ki so po mnenju njihovih trenerjev najbolj nadarjeni. S tem pa začenjamo proces selekcije in iskanja potenciala za reprezentančni model igre, ki ga gojijo starejše generacije.«

Lovro Višček, trebanjski igralec in udeleženec kampa je strnil svoje misli in zapisal: “Letos sem dobil prvič povabilo na športni kamp ki ga prireja RZS. Tega sem bil zelo vesel, ker sem vedel da se ga lahko udeležijo samo najboljši rokometaši in trenerji. Letos se je športnega kampa v Ajdovščini udeležilo več kot 100 mladih rokometašev. Štirje dnevi  bivanja v Ajdovščini so zelo hitro minili. Vsak dan smo pričeli z jutranjim tekom. Po zajtrku je sledil trening, na katerem nas je vsakič vodil drug trener. Po kosilu smo imeli vsak dan turnir, na katerem smo se med seboj pomerile različne skupine. Trudil sem se za čim boljši rezultat moje skupine, hkrati pa sem želel trenerju pokazati največ kar znam. Po popoldanskem treningu smo imeli večerjo, tej pa je sledil večerni program, ki je bil vedno zelo zanimiv. Kot primer naj povem, da smo prvi večer vsi plesali zumbo. Vesel sem, ker sem se naučil veliko novih stvari, s katerimi bom lahko izboljšal svojo igro. Spoznal sem kar nekaj dobrih igralcev iz drugih klubov. Upam, da bomo ohranili stike in se še kdaj srečali.”

[nggallery id=111]

D. L.