Novice

5. KOPER HANDBALL CUP

Od petka 30. 3. do nedelje 1. 4. 2018 so mladi rokometaši RK Trimo Trebnje nastopili na močnem mednarodnem velikonočnem turnirju Koper handball Cup v Kopru. Med več kot 100 ekipami so nastopili naši rokometaši v štirih kategorijah – l. rojstva 2004, 2005, 2006 in 2007. Na turnirju je vsaka selekcija odigrala vsaj po 5 tekem in se spoznala z različnimi načini igre.

Igralci letnika 2004 so v svoji predtekmovalni skupini zabeležili 3 zmage in en neodločen izid, kar je pomenilo 1. mesto v svoji skupini. To jim je prineslo tekmo za 1. mesto na turnirju, kjer pa smo mogli priznati premoč ekipi Škofljice, ki je slavila z rezultatom 14:10. Tako so fantje nagradili lansko 3. mesto z osvojitvijo odličnega 2. mesta na turnirju. Čestitke!!!!!

Igralci letnika 2005 so v nekoliko okrnjeni zasedbi zaradi poškodb in bolezni, nastopili v zelo spremenjeni ekipi. Kljub vsemu pri nas ni bil v ospredju rezultat, ampak to da se čim več naučimo in iz kopra odnesemo nekaj, kar nam bo v prihodnje pomagalo pri našem napredku v rokometu in drugače.

Igralci letnika 2006 so otvorili turnir z tekmo proti vrstnikom iz Škofljice. Na žalost smo z nekoliko slabo igro in tudi nekaj nesreče izgubili. Na turnirju smo žal zmagali le dvakrat, kar je bilo premalo za izločilne boje. Mogoče smo bili na koncu vsi malo razočarani, a to je šport in tudi iz poraza se lahko nekaj naučimo. Verjamemo, da se bomo drugo leto vrnili starejši, izkušenejši in boljši.

Za igralce letnika 2007 pa je bil turnir neka nova izkušnja, saj so prvič nastopili na večdnevnem mednarodnem turnirju. Ta generacija se je z sovrstniki pomerila v mini rokometu. Fantje so na koncu turnirja osvojili 7 mesto. Naj omenim, da je veliko teh fantov pomagalo tudi generaciji 2005 in za to se jih tudi zahvaljujemo.

Za zaključek lahko rečemo, da smo se vsi nekaj naučili ter, da nam bo to novo znanje pomagalo, da bomo vsi skupaj postali še boljši rokometaši in trenerji.