Novice

45 minut odlične igre ni bilo dovolj

Petek, 20.9.2013; Rokometaši Trima smo se pogumno odpravili v Ljubljano, kjer smo vodili 45. minut, nato pa nam je zmanjkalo moči in zmaga je ostala pri domačinih.

RD Slovan : RK Trimo Trebnje 34 : 28 (16:19)

RD Slovan: Župić, Kastelic, Erak, Matajič, Grojzdek 2, Dobelšek 1, Čemas 3, Malešević, Skušek 6(3), Kete 4, Pogačnik 6, Škerlak, Andoljšek, Lazović 1, Tomšič 4, Vuglač 7.

RK Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Radelj 5(1), Murčehajić, Ratajec 7(2), Ferlin (5 obr), Čeh, Skol, Sušin 4, Saje (1 obr), Rojc 6, Udovič, Ferkulj 2, Grandovec T. 1, Florjančič 3, Brana.

Članska ekipa, sezona 2013/14

Članska ekipa, sezona 2013/14

Tekma se je začela izenačeno, obe ekipi pa sta naredili nekaj tehničnih napak. Po izmeničnem menjavanju v vodstvu obeh ekip je Slovan uspel pobegniti na +3 (7:4). Sledila je minuta odmora Trima, ki je obradila sadove in spreobrnila rezultat. Ujeli smo Slovan in po dobri obrambi uspeli zanesljivo povesti (13:17). Delovali smo kompaktno in samozavestno, problem je bil le v kratki klopi (poškodbe Grandovec Maja, Murčehajića in Korelca). Do polčasa smo nato uspeli obdržati prednost treh zadetkov.

V drugem polčasu smo nadaljevali dobro igro in uspeli zopet povesti za 4 (18:22). Nato so sledile slabše minute in Slovan se je uspel približati na dva zadetka. Žal nismo izkoristili sedemmetrovki, nato se je poznala tudi utrujenost v obrambi in Slovan je v 43. minuti izenačil. Tudi minuta odmora in spremembe obrambne postavitve niso pomagale. Vse bolj se je poznala utrujenost, posledično smo imeli slabšo koncentracijo in ponovno smo zgrešili dve sedemmetrovki. Slovan je povedel za 3 (30:27) in nato po nekaj napakah prednost povišal na +4. Zadnje tri minute, ko je bilo jasno, da zmagati ne moremo, smo zamenjali prvo postavo in dobili še dva zadetka. Žal smo bili večji del tekme na dobri poti, za končni uspeh pa bomo potrebovali širši kader. Pohvala igralcem za vložen trud, taka tekma pa nam je lahko tudi dragocena izkušnja. Tako jo je potrebno jemati.

Trener Trima je po tekmi povedal: “Večji del tekme smo odigrali dobro, nato pa na koncu precej padli. Žal nam je padla koncentracija, kar je posledica utrujenosti nosilcev igre. Kljub vsemu sem zadovoljen z pristopom, za zmago na takih tekmah pa nam manjka še malo kilometrine.”

RK Trimo Trebnje