Novice

Znani morebitni tekmeci za uvod v EHF ligo

Rokometaše RK Trimo Trebnje v novi sezoni čaka igranje v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju – EHF ligi. Evropska rokometna zveza je trebanjskim levom pred torkovim žrebom na Dunaju namenila vlogo nosilca v tretji skupini.

Trebanjski klub se v evropska tekmovanja vrača prvič po desetih letih. Zadnjo tekmo v Evropi je odigral 20. februarja 2010 proti španskemu klubu CAI BM Aragon in izpadel v tretjem krogu EHF pokala.

Tokrat bo četa Uroša Zormana tekmovala v EHF ligi, in sicer evropsko avanturo pričenja že v zadnjem avgustovskem vikendu. Evropska rokometna zveza je razdelila udeležence prvega kroga kvalifikacij v tri skupine in jim glede na razvrstitev rokometnih prvenstev (EHF lestvica) dodelila vlogo nosilca ali nenosilca.

Trebanjski levi so se znašli v tretji skupini kot nosilci, v igri pa je gostovanje na Portugalskem, v Avstriji, Luksemburgu, Franciji ali Švici.

MOŽNI NASPROTNIKI RK TRIMO TREBNJE: Fivers (Avstrija), PAUC Aix (Francija), Handball Esch (Luksemburg), Belenenses (Portugalska), HC Kriens-Luzern (Švica).

Žreb skupin za 1. krog kvalifikacij EHF lige bo potekal v torek, 28. julija. Termin prve tekme je 29. ali 30. avgust, povratno srečanje pa bo na sporedu teden dni kasneje.