Novice

Zmagali še proti SVIŠ-u

Sobota, 22.2.2014; Rokometaši Trima smo z zmago zaključili redni del prvenstva. Še četrtič zapored smo zmagali, potem ko smo v končnici tekme uspeli streti borbene domačine.

RK SVIŠ : RK Trimo Trebnje    23 : 29 (14 : 16)

RK SVIŠ: Marjanović, Zidar, Potokar, Zavodnik 8(2), Muhovec 1, Stopar S. 3(1), Pekolj 3, Bučar, Kalabić 5, Strmole, Slapničar, Marinčič, Sašek 2, Stopar G. 1, Sendelbach, Tomšič.

RK Trimo Trebnje: Femec, Radelj 5, Murčehajić, Ratajec 5(1), Ferlin (14 obr), Skol, Kotar, Sušin 7, Rojc 5(3), Udovič 1, Kristan, Ferkulj 3, Grandovec T. 1, Florjančič 2, Brana (1 obr), Urbič.

Tekma v Ivančni Gorici za nas ni imela izrazitega rezultatskega pomena, že prej smo si zacementirali 5. mesto. A kljub temu smo imeli veliko željo zmagati, da ohranimo uspešen rezultatski niz in da zadovoljimo vse naše navijače, ki so prišli na tekmo. Le-to so sicer bolje odprli domačini, ki so povedli tudi za tri zadetke (5:2, 9:6). Naredili smo nekaj napak v obrambi in napadu, nismo bili dovolj koncentrirani. Po minuti odmora trenerja Romana Šavriča smo stvari obrnili na bolje. Ujeli smo priključek in pred polčasom tudi povedli. Prednost smo zadržali do konca prvega dela, ko smo povedli za dva zadetka.

Drugi polčas smo začeli odločneje in vseskozi vodili za dva do štiri zadetke. Kljub temu domačini niso popuščali, ampak so držali korak z nami. Sredi polčasa so nas ujeli in celo dvakrat povedli za zadetek (20:19, 21:20). Tudi tokrat je sledila minuta odmora, po kateri smo se zbrali in (zopet) preobrnili potek srečanja. V končnico smo prišli z tremi zadetki prednosti, katere smo do konca tekme le še poviševali. Na koncu smo zasluženo zmagali z šestimi goli, kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi. Pohvaliti je potrebno celotno ekipo, ki je pokazala pravi karakter. Trener Trima Roman Šavrič je po tekmi izjavil: “Čestitam vsem igralcem, vodstvu kluba, navijačem in sponzorjem za še en lep rezultat sezone. Ekipa je po turbolentnem začetku dozorela in dokazali smo, da smo resna ekipa. Veselim se nadaljevanja prvenstva in tudi končnice pokala Slovenije.”

RK Trimo Trebnje