Novice

Zmaga v Škofljici

V soboto, 12. 11. 2023, so trebanjski rokometaši odigrali 9. krog državnega prvenstva v Škofljici.

Do konca prvega polčasa so si varovanci Uroša Zormana priigrali 5 zadetkov prednosti (11:16). V začetku drugega polčasa so uspeli to prednost minimalno povišati, nato pa so rokometaši Škofljice izkoristili nekaj zapravljenimi žog in slabo obrambo trebanjcev in se uspeli približati na 3 gole zaostanka. Škofljičani so nato nadaljevali z dobro igro in se uspeli v 55. minuti celo približati na dva zadetka zaostanka, zadnjih 5 minut tekme pa so tudi trebanjci odigrali, tako kot je treba in na koncu slavili z rezultatom 24:30.

IZJAVI PO TEKMI:

Timotej Drnovšek, igralec ŠRD Škofljica:
“Borili smo se do konca in zelo sem ponosen na soigralce oziroma ekipo. Dali smo vse od sebe, a sreča je bila žal na strani gostov, ki so tako odnesli obe točki. Mi pa gremo naprej v nove tekme.”

Lovro Višček, igralec RK Trimo Trebnje:
“Naša igra tokrat ni bila na najvišji ravni, domači fantje se borijo do konca in imajo za seboj res vrhunsko publiko. Sicer smo odnesli dve točki, a moramo v igri v naslednjih krogih še veliki popraviti.”

Rokometaši Trebnjega bodo v prihodnjih dneh misli usmerili v obračun s Koprom, ki bo v soboto, 18. novembra, ob 19. uri v Dvorani Bonifika.