Novice

VIDEO: Zmaga v končnici tekme

Nedelja, 12.3.2016; Rokometaši Trima smo v končnici tekme uspeli zanesljivo zmagati. Po dobrem začetku smo nato ob nekaj zgrešenih strelih igrali v krču, nato pa le unovčili razliko v kvaliteti.

RK Trimo Trebnje : MRK Dobova 28 : 22 (11:11)

RK Trimo Trebnje: Djurdjevič 3(2), Florjančič 3, Murčehajič 3(1), Grandovec T. 4, Vencelj (1 obr.), Kotar 2, Sušin 2, Željko, Potočnik 5, Sašek 3, Udovič 3, Pernovšek, Grandovec M., Mikec, Brana (15 obr), Urbič (1 obr).

MRK Dobova: Miklavčič 3, Dražetič, Zafran, Humek L. 4, Rožman, Humek K., Seferović 7, Toporišič, Sikošek Pelko, Kučič 2, Kavčič, Supančič, Ferkulj, Bezgovšek, Blaževič.

Tekmo so odlično odprli in povedli z 5:2 in 6:3. Nato pa smo zopet grešili iz čistih situacij (sedemmetrovka, protinapad) in gostom smo sami dovolili priključek. Prikradla se je nervoza, tako da smo zgubljali žoge in gostje so tudi povedli (6:7). Prišle so boljše minute in ponovno smo povedli za 2 zadetka, a vnovične napake so pripeljale do izenačenja. Ob koncu polčasa smo imeli še sedemmetrovko, ki jo ponovno nismo izkoristili in na polčas smo odšli poravnani.

Drugi polčas je zanesljivega Brano na golu zamenjal Urbič, ostala šesterica pa je bila nespremenjena. Tokrat se nismo uspeli odlepiti, rahlo pobudo so imeli gostje. Še vedno smo delali preveč napak in dobivali (pre)lahke gole. Igral se je gol za gol, vsi igralci so se sicer trudili, a nekateri niso bili razpoloženi. Po nekaj menjavah sredi polčasa (na gol se je vrnil tudi Brana) smo le uspeli dokaj hitro narediti razliko 3 zadetkov, katero smo nato le še stopnjevali. Zadevali smo vse, Brana je bil odličen na golu in tekma je bila odločena. Na koncu tekme je svojo prvo obrambo (sedemmetrovka) dosegel Vencelj, za kar je prejel bučen aplavz. Po tekmi je trener domačih Roman Šavrič povedal: “V dani situaciji, ko ne moremo ne gor, ne dol, igramo z vsemi fanti, ki na treningih pokažejo željo. Poleg tega moramo razširiti bazo igralcev, na katere bomo lahko računali tudi prihodnje leto, zato se z njimi igra tudi, ko jim ne gre. Ko ne zadenemo nekaj priložnosti, se nam prikrade strah, ki ga (še ) ne znamo prebroditi. Takšno situacijo moramo predelati, le tako bomo lahko (zopet) igrali dober rokomet in ob tem uživali.”

urh3

RK Trimo Trebnje