Novice

Zlata zmaga za (vsaj) 4. mesto

Sreda, 6.5.2015; Rokometaši Trima smo uspeli premagati Slovan, kar nam je na koncu prineslo 4. mesto in igranje v končnici za prvaka države.

RK Trimo Trebnje: RD Slovan   28 : 23 (16:11)

RK Trimo Trebnje: Femec, Radelj 1, Murčahajić, Križman, Kotar 4, Sušin 3, Željko, Potočnik 4, Udovič 1, Sašek 4, Ferkulj 5, Grandovec M., Grandovec T. 4, Florjančič 2(1), Brana (10 obr), Urbič (3 0br).

RD Slovan: Nunčič, Matajič Ž. 1, Purkart, Marinček 1, Bogdanič Jenko 6, Selakovič, Kete 1, Stojnič, Kolakovič, Erak 4, Krivic 5, Topolovec 2, Kovačič, Matajič Ž. 1, Planinc 2, Mlakar.

Rokometaši Trima smo bili dovolj pripravljeni na  tekmo, da smo jo rutinsko zmagali. Kot skozi celo sezono smo tudi tokrat imeli misli le na tej tekmi, ki pa bi nam na koncu le prinesla visoko uvrstitev. Začeli smo odločno in povedli z 5:1 in 7:2. Gostje so kmalu vzeli minuto odmora, ki pa jim ni pomagala. Igrali smo zbrano, vsi so opravili svojo nalogo. Ves čas smo bili v visokem vodstvu in ga do polčasa nismo spuščali iz rok.

Drugi polčas smo prav tako igrali zavzeto in nismo dovolili gostom, da bi ujeli priključek. Razlika se je gibala od 5 do 8 zadetkov, tako da je bil zmagovalec znan že pred koncem tekme. Na koncu so priložnost dobili vsi igralci, zmage na koncu pa smo se zelo veselili, saj nam je prinesla vstopnico za končnico.

Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič povedal: “Tri-četrt sezone smo igrali kar pod velikim pritiskom, ko smo znova in znova morali zmagovati za ohranitev 4. mesta. Danes smo bili v drugačnem položaju in uspelo nam je. Trimo je že 20 sezon neprekinjeno v prvi ligi, vedno smo se uvrščali v ligo za prvaka, dali kar nekaj vrhunskih igralcev in zdi se mi, da je prav, da smo tudi tokrat zraven najboljših. Vsa ta leta smo se ukvarjali izključno sami s sabo, mogoče je to recept za dolgoročno dobre in konstantne rezultate. Veselimo se končnice, kjer pa ne bi želeli igrati čisto postranske vloge. Čestitke igralcem, vsem trenerjem v klubu, upravnemu odboru, predsedniku kluba. To je naš skupni uspeh.”

CEWLoa8VAAAMimu

RK Trimo Trebnje