Novice

Žiga Urbič z reprezentanco Slovenije do 1. mesta

Rokometna zveza Slovenije se je odzvala vabilu RK Bugojno iz Bosne in Hercegovine na močan mednarodni turnir, ki je potekal v času velikonočnih praznikov od 29. 3. do 31. 3. 2013.

Za selekcijo Slovenije, so nastopili reprezentatje  starejših dečkov  U-17 in kadetov U-19. Obe ekipi  sta se odrezali odlično, saj sta premagali vso konkurenco in zasedli prvi mesti v svojih kategorijah.  Na turnirju so poleg Slovenije sodelovale  naslednje države: Katar, Makedonija, Hrvaška, Srbija, Slovaška, Bosna in Hercegovina ter Črna gora.

Starejši dečki ( U- 17 ), za katero brani trebanjski vratar Žiga Urbič, so v razburljivi in napeti tekmi v finalu premagali Hrvaško za en zadetek (25:24). Slovenci so sicer ob polčasu zaostajali za 4 zadetke (10:14), vendar so v drugem polčasu prikazali boljšo igro ter zasluženo slavili.

Žiga Urbič je po turnirju povedal: “Zelo sem vesel, da sem bil lahko del tega dogodka in lahko povem, da mi bo to ostalo v lepem spominu. Spoznali smo igro drugih reprezentanc, kar nam bo dalo bogate izkušnje za nastop na olimpijskem festivalu evropske mladine, ki bo letos julija na Nizozemskem.”

D. L.